239 de gânduri despre „Io mi-s Doamne, pui de Dac…

  1. sa ii vezi pe batrani bisericii noastre cum sar si striga de bucurie ai ramane socat/a asa ca te sfatuiesc sa vi sa vizitezi biserica .. inainte de a face afirmatiii sii comentarii 😉

  2. Da, domnule Lascau. Aveti dreptate. Daca aceasta manifestare ar fi avut loc in contextul penticostal in care slujiti, ati fi avut tot dreptul sa va spuneti punctul de vedere si, de ce nu, sa opriti aceste manifestari, daca nu sunt in concordanta cu contextul dumneavoastra penticostal.

    Dar atata timp cat nimeni (din afara congregatiei dumneavoastra) nu si-a deschis blog sa critice modul in care dumneavoastra va manifestati in inchinare, ca adunare, atunci nu vad de ce ati facut dumneavoastra acest lucru. Deoarece e bine stiut faptul ca nu toti crestinii, de orice „culoare”, sunt de acord cu modul penticostal (mai traditional sau mai putin traditional) de manifestare si „aranjare” a unei intalniri a adunarii. Si cu toate acestea, nimeni nu cauta sa va critice, pe bloguri publice, ci accepta faptul ca poate sa existe unitate in diversitate.

    Mi s-ar parea de-a dreptul josnic sa ma apuc sa postez filmulete cu „programe artistice” din adunari penticostale care folosesc DIN PLIN stilul de muzica populara (laica) de acum 20 de ani si impreuna cu cei de-o seama cu mine, sa ne apucam sa criticam, sa acuzam, sa batjocorim modul lor de inchinare, doar pentru ca nu este in concordanta cu ceea ce intelegem noi acum prin muzica frumoasa.

    Asa ca, in cazul de fatza, nimeni nu a socat contextul in care se gaseste, deoarece contextul nu a fost unul penticostal. Tulburarea nu a avut loc in cadrul adunarilor evanghelice independente, ci in cadrul anumitor adunari penticostale sau baptiste (repet, doar a ANUMITOR adunari penticostale/baptiste).

  3. Draga Rodica Botan,

    Este o mare diferenta intre a acuza pe cineva ca PACATUIESTE prin modul de exprimare (si ca habar nu are ce e pocainta adevarata) si a atentiona ca NU SE CADE sa faca anumite lucruri intr-un anumit context. Pe acest blog, o majoritate covarsitoare a mesajelor ACUZA de pacat aceste manifestari. In acest caz, pacatul este pacat ORIUNDE (indiferent ca e pe strada sau in adunari crestine).

    DAR daca defapt manifestarile din video NU sunt pacat, atunci inseamna ca discutia se reduce la „se cade sau nu se cade”. In acest caz, DEPINDE foarte mult de mediul in care au loc aceste manifestari. Daca ele ar avea loc intr-un context penticostal, atunci am putea spune ca NU SE CADE, deoarece exista anumite reguli in mediul penticostal. Dar daca in contextul evanghelic independent aceste manifestari nu contravin regulilor, atunci nu inteleg de ce sunt asa de deranjati penticostalii. Oare de ce nu incepem sa criticam diferite alte confesiuni, ca doar material de barfa este destul. Sau urmeaza si altii?:))

    Deci argumentul tau cu „eticheta” nu ramane in picioare. Plus ca, BISERICA este cu totul altceva decat Casa Domnului si cu totul altceva decat niste boltzari. NOI ca si congregatie crestina suntem biserica, iar tot NOI ca si indivizi suntem casa Domnului. Asa ca modul in care „se cade” sa ma manifest in fatza lui Dumnezeu cand sunt pe strada, ar trebui sa fie acelasi ca si cand sunt impreuna cu fratii mei si il laudam impreuna pe Dumnezeu.

    Hai sa nu mai sanctificam o cladire ca fiind casa lui Dumnezeu, in care „nu se cade” sa te comporti natural, ci trebuie sa afisezi o piosenie (de multe ori falsa, sa fim sinceri) care nu era pe chipul tau inainte sa intri in cladire.

  4. In Cortul Domnului??? Wake up! A trecut de mult vremea cand Templul lui Dumnezeu era facut de maini omenesti 😉

    Deci dupa logica ta, nu e pacat sa te manifesti in anumite feluri daca esti IN MOLURI, dar daca esti in (cica) BISERICA, e pacat. Asta deja e banc pocaiesc.

  5. Dumnezeu sa aibe mila de romania ca multe sunt caile care duc spre pierzare si numai una duce la viata…

  6. mi se pare cea mai mare prostie sa scrii pe un blog care is nemultumirile tale cu un frate ..daca ai ceva cu el te duci si vb cu el ,nu scrii o istorie intreaga cu ceea ce nu-ti convine tie !!! Pacat ca ne numim pocaiti si judecam la maxim !:(

  7. Mosule Ion, am o mare bucurie ca te vad iara. Dar am si o intrebare, bat si eu shaua, poate pricepe cineva:
    – unde se roaga oamenii mai tare, in adunare sau intr-un avion cu un motor in flacari?
    Sa ai multa pace si mult har.

  8. Sună bine, soră Ancuța, numai că nu eu sunt acela care am postat acest video clip pe youtube ci chiar producătorii lui. Ei au creat „cadrul perfect pentru dezbinări” și nu eu. Oamenii nu s-au dezbinat din pricina postării mele ci din pricina celor petrecute la Baia-Mare. Aici au avut posibilitatea să spună ceea ce gândesc în legătură cu dansul și tâpuriturile din acel video.
    Cred că aveți dreptate. Trebuie să schimbăm subiectul. Am discutat prea mult și prea fără rost. Nimeni nu-și schimbă punctele de vedere așa ușor…

  9. frate Lascau, asi dori sa stiu care a fost intentia dvs de a posta acest videoclip tocmai pe blogu-ul dvs. si a-l supune dezbaterilor si opiniilor celor care va urmaresc pagina de internet. Nu considerati ca a-ti creat cadrul perfect pentru dezbinari, cuvinte rautacioase si jignitoare, precum spune 1 Corinteni 3:3 „pentru ca tot lumesti sunteti. In adevar, cand intre voi sunt zavistii,certuri si dezbinari, nu sunteti voi lumesti si nu traiti voi in felul celorlalti oameni?”. Cred ca ar fi mai crestineste sa ne oprim din pornirile noastre lumesti si sa ne dam silinta sa ajutam si sa incurajam pe aceia pe care ii putem, sa sustinem in rugacine pe cei pierduti, si sa ne lasam de barfa aceasta „pocaisca”.

  10. Unii asa vad, ca se bucurau in prezenta Domnului… Dar explica-ne, te rugam ce vezi cand vezi smerenie, sfintenie sau iubire de Domnul si in care biserica se vad clar aceste atribute daca te-ai uita 14 minute la fiecare biserica pe youtube la o cantare.. Si de ce acestea 3?

  11. Va facut impresia ca se bcuruau in prezenta Domnului Isus, cumva?
    Ati vazut acolo smerenie sau sfintenie sau iubire de Domnul ?

  12. Este un nou „curent” impotriva celor mai batrani, a „traditiei” , o smecherie a vrasmasului si daca il cunosti pe D-zeu nu poti sa spui ca nu am dreptate. Exista o traditie si aceea este yraditia lui D-zeu ……Ieremia 18,…..
    iar Pavel indeamana ca totul intre noi sa se faca in randuiala , fiecare sa-si vada de treaba lui si cand ne adunam laolalta daca unul are o cantare, un indemn ……….etc……Si profetii lui Baal au strigat si au topait……dar Ilie a dress altarul.

  13. Am postat pt. cei care sunt „in urma” ca mine, care mai fac si altceva, nu stau numai pe calculator. Il critici pe Sunny, dar dupa tonul cu care te adresezi altora nu se vede nici la tine prea multa pocainta si nici dragoste de frati,

  14. Bine ca filistenii se pot bucura si dansa dupa obiceiurile lor , iar copii lui Dumnezeu nu se pot bucura si prin dans in prezenta Domnului……. ca sunt criticati. Motivul pentru care toti sunt acolo este Liberi prin Har , s-au poate era mai bine sa fie prin baruri,birturi etc dupa opinia unora.

  15. Lidia tu ar trebui sa te gindesti de 3 ori inainte de a comenta ,Dumnezeu ne va judeca dupa cum am lucrat nu dupa cum am marturisit o fii zis el verzi si uscate dar ce se vede aia conteaza si apoi fiecare avem dreptul la comentarii nu numai domnia ta si esti cam in urma cu youtube au vazut altii inaintea ta .

  16. Urmarind aceste comentarii ma gindeam ca oamenii cu frica de Dumnezeu, se gindesc de doua ori inainte de a comenta iar cei care comenteaza prea mult sar putea sa aiba pareri cam inalte despre ei insisi. Oricum suntem o natie plina de opinii si tare le mai stim noi pe toate si dam verdicte cu Da si Amin! In plus cred ca prea putini cunoastem viata acestor oameni. Dumnezeu sa-i cerceteze si in ceea ce gresesc sa-i ajute sa se corecteze.Pentru cei care nu au vazut inca, poate i-ar interesa sa asculte marturia vietii lui Sunny. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6Sl3tsDKBFI

  17. Un comentariu la citatul lui Zoya :”parca bisericile au AMVOANE si Altare, nu scene ca la Casa de cultura ” .
    Parca Domnul Isus si toti evanghelistii se refera la biserica fiind trupul lui Christos, adica oamenii, sau nu stiu eu bine? asa numitele „biserici”, adica cladirile, nu vor ajunge in cer si nu ni s-a dat un standard cum sa fie: cu scena sau numa cu amvon…Daca ne legam si de asta, hai sa ne uitam cum au cladirile in alte tari, oare toate sunt cu amvoane? Cele mai mari treziri prin Billy Gram au fost pe stadioane… doar n-o fi si aia lucrarea diavoluilui? Si biserica asta a inchiriat casa de cultura!!! Oohhhh, nu intrati in ea, ca Dumnezeu se uita la cladiri si nu la inimi!!!
    hai sa invatam ceva bun de la americani care folosesc cladirile ca si niste utilitati pt a se salva oamenii! Parca nici discipolii lui Christos din primele secole nu prea aveau biserici, ci poate niste catacombe si case personale (care unele poate erau vilele unor extremi de bogati care s-au intors la Domnul si inainte de asta si-au folosit casele pt scopuri pagane! ).

  18. Draga frate, eu nu-mi propun sa te luminez si-ti recomand ca aceasta cerere sa o faci chiar Domnului Isus sa te umple de Duhul Sfant care sa te calauzeasca in tot adevarul ,adevar care sa includa si adevarul despre tine insuti.Cat despre hula impotriva Duhului Sfant eu nu am crezut, atribuit sau afirmat niciodata ca Domnul Isus a facut minuni si semne cu ajutorul lui Beelzebul.Este vorba ,in textul pus de tine , de respingerea, in ciuda tuturor evidentelor, de catre farisei a Domnului Isus ca fiul Lui Dumnezeu.Cat despre procentele puse de tine eu stiu ca nu putem intra decat cu hainele 100% curate,fara pata si fara zbarcitura!Ori suntem 100%pentru Hristos ori nu suntem mostenitori ai vietii vesnice impreuna cu EL.Asa ca daca ai macar 1%dubiu ca lucrarea nu e buna si nu aduce roadele Duhului las-o pt. ca risti viata eterna!Multa pace si binecuvantare iti doresc din partea Domnului Isus Hristos!

  19. Frate Tudoran, mai bine L-ati chema pe Domnul Isus la Biserica Muntele Sionului, sa-i cereti sa va dea darul deosebirii duhului.
    Mai intii ca sa fim liberi prin Har, este necesar sa ne intilnim cu Domnul Isus, asa cum s-a intilnit Saul cu El pe drumul Damascului. Dupa intilnire, trebuie sa orbim fata de lume si sa cerem Domnului vederea si calauzirea. Ascultarea de El este strict necesara. A sari peste gard este pe moment bine, dar riscam sa fim dati afara la sfirsit, si sa nu mai fie nici o sansa de scapare.
    In vremea comunismului multi au cazut in plasa lor, iar acum este alta plasa a liberalismului. Este mare nevoie de calauzire de sus, caci vremurile sint foarte tulburi. Nu va lasati dusi de val, ca s-ar putea sa nu mai fie alta sansa de reabilitare. Pe calea Domnului nu sint scurtaturi. Pe oameni ii putem pacali, dar pe Dumnezeu niciodata.

  20. Apoi am tras o pofta buna de ras cand am vazut performanta astora.Cum spunea Paul mai sus, biserica nu e disco. Dar trebuie sa-i lasam sa performeze.Macar pentru portia de ras care ne-o ofera(mie cel putin). Desigur ca aduc o marturie proasta pentru Hristos si-l cam jignesc insa trebuie sa invete pe pielea lor ca ceea ce fac ei e gresit.Asa cum socialistii ofera pomane ca sa fie votati(Obama phone lady) tot asa ofera si astia pomane muzicale pentru a-i atrage spre Hristos. Numai ca asa cum comunismul a cazut si asa cum SUA o sa cada odata cu fiscal cliff, tot asa si astia o sa cada rau de tot. Asta-i viata. Si-au facut-o cu mana lor.
    Pentru cei care-i critica(eu nu-i critic doar rad de ei) le aduc aminte de o vorba care exista in marketing. Nu exista publicitate pozitiva sau negativa ci doar publicitate. Si-asa le-ati dat prea multa atentie iar astia s-ar putea sa castige de pe urma publicitatii, ceea ce nu cred ca doriti.

  21. AW Tozer,
    niciodata sentimentele, emotiile , nu reflecta prezenta sau absenta Domnului.
    Dimpotriva, EL este prezent cind te crezi cel mai jos posibil,
    pentru ca abia atunci in smerenie esti cercetat de catre Duhul Luminilor.

  22. Frate Petrica,
    pina la urma spatiul acordat”tutulor”(Ceausescu)
    a fost prea generos;
    furt”intelectual” asta e gluma zilei. :))))))))
    Ce ne pasa noua de Iad, daca tot putem sa dam foc doar cu o bricheta?
    numai ca in iad, unii nu au habar ca focul nu se mai stinge.
    Cita risipa de energie ca sa explicam adevarul,
    insa greu patrunde fiinta omeneasca cu firea ei,
    adevarul : acesta conteaza pina la urma,
    restul e fum..fum venit de la arsura iadului.
    Doamne ai mila de toti!

  23. Todoran nu te ascunde ca tot esti descoperit sint pe aici unii mult mai inteligenti decit tine asta e tactica liberalilor sa se ascunda in spatele anonimatului si sa atace de acolo ca serpii

  24. ma bucur ca DUMNEZEU S-A INDURAT DE TINE ,dar daca ce faci acum este la fel ca atunci cand slujeai lui satana si doar te simti mai bine,sau te mangai cu gandul caci acum faci la fel dar este intrun loc mai bun si constiinta ta e impacata ca esti cu DUMNEZEU si nu ai simtit nasterea din nou pe care DUMNEZEU O FACE atunci cred ca totusi te inseli singur.Cand DUMNEZEU lucreaza in viata ta te gandesti la ce poti sa mai renunti pentru Dumnezeu pentru a fii cat mai placut LUI, de fapt multi frati si surori care au comentat la acest fel de manifestare au fost ingrijorati de acest lucru : mai este diferenta intre discoteca de afara cu cea de acolo unde erati voi ? sau este usor pentru cineva care nu cunoaste pe Dumnezeu sa vina in mijlocul vostru si sa se simta aproape de voi( sau familiar) pentru ca nu simte diferenta ca de fapt a intrat intr-un loc sfant unde e prezent DUMNEZEU. Cred ca acest fe de manifestare totusi nu cred ca ajuta un pocait cu atat mai mult un nepocait , da cred ca o sa ave-ti multi oameni venind din afara pentru ca o sa se simta bine intre voi , aveti acelasi fel de,, hei turai turai turai ,, care este afara la nuntile din lume sau la nedeile din lume . NU AM AVUT DE GIND SA SCRIU NIMIC DAR AM RAMAS INGRIJORAT DE CEEA CE SPUNE MAI SUS …..NEPOCAITUL . Ma rog ca Dumnezeu sa ti se descopere cu adevarat si sa simti cu adevarat ce inseamna sa fi cercetat de Dumnezeu si sa simti atingerea DUHULUI SFANT , (te rog sa ma ierti daca te-am suparat prin ceea ce am scris).

  25. oh, si am uitat. Mai lipsea vitelul ca tacamul era aproape complet. Si bine a spun cantecul. Si ei sunt pui de daci.Ca crestini nu sunt.

  26. aia nu e inchinare. aia e destrabalare. In cetatea de sus vor intra doar cei sfinti (separati de lume, pusi deoparte) Din pacate ceea ce vad e lume goala.

  27. De ce ne place oare să generalizăm? Chiar că am primit mult mai multe reproșuri că e prea vesel, blogul acesta. Dar, nu uitați, că e mai bine într-o casă de jale…

  28. Remus, nu stiu ce sa fac la acest comentariu al tau,prima data am ras, pe urma mi-am dat seama de tristetea pe care o exprimi…de fapt imi vine sa plang ca Dumnezeu a ajuns sa fie la cheremul oamenilor, purtat incolo si incoace de ingustimea oamenilor care cu 100% certitudine afirma ca numa intr-un fel ii place lui Dumnezeu lauda… Lucretiu, bine spus, sunt de acord. Dar tot blogul acesta e trist…

  29. gabriele crezi tu asta? tu ce crezi ca un om nu are dreptul la o invhinare libra ? sau doar sa stea ca o scandura in biserica ? vino si vezi mai intai ce se intampla in biserica si apoi acuza voi va inchinati la ce nu cuonasteti 😉

  30. Pt. Todoran Grigore: oare acesta e numele tau sau impersonezi un pastor din Baia Mare? Ca tare as vrea sa nu-i faci nume rau prin felul in care te exprimi…

  31. Draga frate Remus, nu stiu ce ma face sa cred din blablablaul postat ca esti predicator (cel putin cateodata) si ca-ti place sa te auzi vorbind… si mie imi pare rau ca mi-am pierdut timpul citind ce ai scris, ca n-am inteles nimic…as vrea sa fii mai clar (glumesc!)

  32. Vali, dupa toate rautatile scoase la iveala din inimi crestine (ce pacat!) vreau sa fiu alaturi de voi cu cuvinte de incurajare ! Keep up the good work! Am fost la voi in biserica in vizita mea in Baia Mare si a fost o bucurie totala! Nu fiti descurajati nici o clipa (si cred ca nu sunteti, pt ca stiti pe cine slujiti si propasirea bisericii o spune, vietile schimbate o spun!) Ma bucur ca gasiti cum sa folositi graiul maramuresan si muzica populara maramureseana in a-l lauda pe Domnul! Cate cantari stil popular se cantau mai demult si numai alea erau bune pt cei mai multi, o cantare noua era considerata muzica usoara si era pacat! Lupta asta a fost intodeauna intre generatii si curente… dar voi aratati dragoste de oameni in miscarea voastra si asta e grozav!

  33. Intr-adevar prea multa valva unul arunca o piatra in apa si atatea cauta sa o gaseasca. Vezi dumneata deosebirea, nu stiu daca stii dar oile nu beau apa si mananca de oriunde si orice ele sunt mai sensibile ele beau numai apa curata, apa curata nu o gasesti oriunde trebuie sa sapi adanc trebuie munca pe cand porcii o prefera pe cea din mlastini sau cat de murdara ar fi, fiecare cum ii place. Nu poti lamuri o oaie sa mearga in mocirla numai daca o fortezi. Sa ma ierti de indrazneala si de gramatica. Dar cam asa vad eu lucrurile.

  34. Exista oare posibilitatea ca anumite manifestari sint potrivite in biserica si altele…afara din biserica? Stim ca exista o eticheta pentru o masa eleganta si alta pentru picnic. Si daca le incurcam nu aratam bine . Poate ca daca aceasta exuberanta tinereasca ar fi fost consumata in alt loc, ar fi fost mult mai bine?

  35. Martin, nu zice nimeni sa traim ca cei de acum 30-40 de ani daca nu vrem asta, dar nici sa ajungem in halul acesta. Nu vreau sa judec, nu pot eu sa fac asta, doar Domnul poate. Dar eu sincer nu vad HARUL Domnului aici.

  36. Daca o cantare este de la Duhul Sfant ma intreb si eu de ce un asa zis copil al Domnului are drepturi de autor…sau stie clar ca aceasta asa zisa cantare( eu o numesc doar piesa submediocra si sub nivelul de cultura al manelistilor) e a sa si poate sa-i aduca faima si bani, ceea ce nu-i calauzirea Duhului Sfant ci ste clar:banul adica mamona.Si daca e cu scopul de a raspandi Evanghelia de ce ar trebui sa ceara cineva dreptul sa o publice pana la marginile pamantului pe toate siteurile.Cred ca va contraziceti singuri .

  37. cine spunea ca pocaitii nu au discotecile lor? Oricum fain de tot. Sper ca sa lasat cu multe casatorii in urma horei.
    Vorba unui frate. In unele biserici nici satana nu mai vine. Pt ca a avut grija sa lase oameni de-ai lui in administrarea bisericii.

  38. Ati ratacit si rataciti departe de Cuvant si inchinare fratilor! pocaiti-va de prostia asta ,intoarceti-va din nebunia voastra ca Dumnezeu clar nu isi gaseste placere in modul vostru de inchinare!

  39. Sa aiba Dumnezeu mila de voi ca distorsionati Cuvantul si inchinarea in cantare.nu stiu de care Duh santeti calauziti dar clar nu de Duhul lui Dumnezeu.

  40. Anonim. Uite că, spre surpriza dumneatale, am publicat comentariul. Dumneata văd că mă iubești din cale afară de mult… În Numele Domnului. Nu-i așa?

  41. :)) Uite un raspuns simplu, la „mintea cocosului”: COPIII CREDINCIOSI sunt copiii care CRED (si nu uitati ca o credinta adevarata implica automat ACTIUNE in directia respectiva), iar COPIII NECREDINCIOSI sunt copiii care NU CRED (sau doar spun cu buzele ca cred, dar traiesc complet in contradictie cu ceea ce pretind ca ar crede).

    Deci simplu: chiar exista 2 tabere, fie ca ne place, fie ca nu. Si Iisus ne-a spus ca exista 2 tabere, si, SURPRIZA, exact asa le-a impartit si El: cei care cred (si primesc mantuirea) si cei care nu cred (si primesc judecata).

  42. Hmmm, Domnul Isus a folosit pe vremea cand umbla pe pamant tot felul de ilustratii, pilde, zicem noi, ca sa-i faca pe oameni sa inteleaga voia Lui… si noi azi sa nu folosim nimic ce avem la dispozitie, sa nu ii ajutam pe oameni sa inteleaga ce inseamna sa traiasca ca si crestin in secolul asta, sa ramanem numai la pildele acelea, pt ca e pacat sa te bucuri de ce ai la dispozitie azi, sa nu ne folosim de ceea ce se creeaza azi, filme , muzica intr-un mod pozitiv, ci sa lasam totul sa fie folosit de necredinciosi care sa aiba impact negativ asupra tinerilor nostri? Daca Domnul Isus ar fi venit acum pe pamant, oare ar fi folosit aceleasi pilde, sau ne-ar fi explicat dupa intelegerea de acum? Cata vreme oamenii nu schimba credinta in Domnul Isus, in salvarea prin jertfa Lui, de ce ne legam de nuante care nu sunt importante pt. mantuire? Oare nu ne-am facut din credinta o traditie (penticostala sau baptista etc) care traditie valoreaza deja mai mult decat viata oamenilor si pt. aceea mantuirea lor? Ce e rau in faptul ca biserica aceasta se foloseste de muzica (melodia) maramureseana, cand ei sunt in Baia Mare? Ne-am format sa consideram stilurile de muzica un pacat, pe cand ceea ce se exprima prin muzica e pacatul… Cantecul acesta il slaveste pe Dumnezeu, exprima bucuria mantuirii!
    Sunny, Filadelfia, continuati in lucrarea de salvare a oamenilor pierduti, pt. ca se vede ca v-ati daruit viata lui Dumnezeu!

  43. Nazarie Alexandru. Paranteza dumneatale nu e doar lungă… e răutăcioasă, ca să nu zic, nepocăiască. Acest clip video este o înregistrare din Biserica Filadelfia din Baia-Mare, postat pe pagina web a bisericii, pe Youtube, pe Fcebook, etc. Postarea clipului nu este un plagiat sau furt intelectual cum pretindeți. Dacă blogul meu este plictisitor, nu înțeleg de ce vă pierdeți vremea, plictisindu-vă, citindu-l? De ce nu vă deschideți un blog personal?

  44. Foarte faina piesa, slava Domnului pentru ea!
    Celor care nu va place nu aveti decit sa n-o ascultati.

    Si pentru cei carora nu le place, inainte de a judeca un om in baza unei singure cintari, sfatul meu e sa ascultati si alte piese, de ex: “Leul din Iuda”, “Numai Harul Tau ma mintuieste”, “Dumnezeul mintuirii mele”, “Ruga pentru ţară”, “Tu esti scutul (Doamne, Tu esti bun)”, si multe altele.

    Aceste piese le stiti?
    Ce parere aveti despre ele?

    In ultimii doi ani, Sunny impreuna cu trei grupe de lauda si inchinare au lucrat foarte intens la a compune muzica pentru bisericile noastre, scrise de romani pentru romani, ca sa nu mai depinda bisericile noastre de piesele traduse din engleza. Astfel au aparut trei albume: “Alerg spre El”, “Un Drum Nou” si “Liber prin Har”. Lucru pe care nu stiu daca l-a mai facut cineva pina acum. Si piesele astea imi plac foarte mult, si da, le cintam si Il slavesc pe Domnul pentru aceste piese si pentru Sunny si ceilalti prin care Dumnezeu lucreaza atit de minunat!

    Sunny, Domnul sa te binecuvinteze!!

  45. Ce amuzant mi se pare ca pana a da Dumnezeu un verdict in vederea acestui scandal ( produs de 2 pastori… si culmea 2 pastori care au parasit Romania … pentru SUA… ca vorba aia toti romanii sunt pocaiti si au toti o relatie cu Domnul Isus Hristos.. ai trebuie sa mergem si in SUA….. pe langa miile de dolari lunare.. sa facem si evanghelizare din an in paste ) … paranteza cam lunga… sa revin totusi la ce mi se pare mie amuzant… bun deci inca nu stim ce si cum legat de aceasta piesa, dar ceea ce stiu e ca pentru acel videoclip, multi oameni au muncit, au fost costuri de productie, si s-au produs DVD-uri… aceste dvd-uri au un pret dar si un set de reguli, printre care… „Utilizarea neautorizata a acestei inregistrari prin copiere, inchiriere, imprumut prezentare publica sau transmitere radio si TV este strict interzisa si se pedepseste conform Legii” … Va incadrati perfect , perfect ! Dar ce sa facem… din dorinta de a avea vizitatori pe blogurile noastre plictisitoare….. producem subiecte de CanCan… scandaluri…. ca sa avem vizitatori… Mai bine investiti timp in a gandi alte subiecte care pot fi atragatoare.. lasati scandalurile..

  46. Nu cintam si batem din palme si parca prin aceste gesturi am obliga sa coboare Duhul Sfint si invers cind coboara Duhul sfint cintam laudele lui Dumnezeu. Cu multi ani in urma a predicat un frate dintre primi penticostali si zicea fratilor o cintare cintata in biserica de cei firesc lumesc ridica pe cei firesc in picoare la dans si batai din palme ca si firea vrea sa se bucure si el zicea eu as arunca prin geam afara .Fiindca Duhul Sfint te duce in prezenta sfinteniei lui Dumnezeu si cind vezi pacatosenia ta cu lacrim de pocainta cazi pe genunchi.
    Si bucuria mintuiri este altceva!

  47. Stelian -brother- nu am nimic impotriva muzicii –e chiar faina un fel de ghiveci lumesc-crestinesc- stiind ca maramuresenii glumesc chiar si la cimitir. – uitate la inbracamintea (surorilor care danseaza ) prea strimta pentru surori evlavioase si mai ales Penticostale -conduse de Duhul Domnului???Am studiat din curiozitate cultele neo protestante datorita faptului ca parintii mei au fost pent. Tata fiind batut crunt de securisti pentru credinta . Traind in ambele medii am obsrvat diferente mari in- a spune si a fii-Hipocrizia- Apoi deraieri de la adevarul biblic–scindari ,calea larga cu extreme periculoase ca- Chris si Benny Hinn, Mike Murdoch etc. Am ajuns sa ma bucur in Domnul in largul naturi–creatia minunata a Lui Dumnezeu(chiar aici pe propietatea mea cu izvor ,lacuri ,copaci – liniste cereasca-eu si Domnul). La fel ca si Mos Ion Roata pe care il rog sa revina fiindca scrie asa de fain – eu nu am talentul lui ,sint omul cifrelor. Sincer i-mi pare bine ca si tu te bucuri in Domnul ,totusi sa nu deviem de la cale e– mandatory pentru mintuire. Blessing

  48. Stelian,
    Nu crezi că noua religiozitate poate fi și ea un spirit de turmă? Oamenii pot sta pe scaune 3 ore sau sări la horă 3 ore din același spirit de turmă. Nu e nimic grav să avem un spirit de turmă, atunci când suntem turma lui Christos și El este ciobanul. Atunci chiar că nu mai contează numărul mișcărilor noastre…

  49. Todoran , Radu mi-a raspuns la comentariu destul de elegant ,cu toate ca el a inceput cu jignirea ,sint unele ocazii cind firea e mai tare decit duhul ,dar nu trebuie sa ne suparam tu ar trebui sa-i lasi pe cei in cauza sa se apere caci sint oameni maturi nu au nevoie de aparatori

  50. Mesaj pentru acei ‘crestini’ care care au postat aici comentarii despre acest fel de inchinare.
    Unde te simti mai aproape de Dumnezeu ?? stand pe scaun 3 ore , lesinat de somn si de senzatia de amorteala indusa ???? sau libera exprimare in Lauda si Inchinare in care iti exprimi natural bucuria in fata lui Dumnezeu ??? Poftim ???
    RELIGIOZITATEA SI EFECTUL DE TURMA al unelor biserici incep sa piarda teren , pentru ca in 14 minute , un tanar oarecare din acest video in care salta de bucurie , simte bucuria Domnului muult mai mult decat unii care stau cate 3 ore pe scaun gandindu-se cand se termina programul.
    De ce vor unii sa cenzureze bucuria in Domnul ?

    Ms Mos Ion Roata , Subscriu si eu pe Ps VALI , sunt din orasul vecin si il cunosc personal , am crescut in credinta cu el ,,,,mi-a placut cel mai mult fraza lui ”care nu trebuie sa fie trasa la uniforma nici macar intr-o tara ‘ chiar daca sunt departe te sustin si te aprob !

  51. Mike , imi diresc sa fiu cat mai pocait , nu m-am predat inca , exact ca si tine , zici un adevar in comm tau , dar la citez ‘ Muzica TOPAITA ‘ poate vreodata vei avea ocazia sa impartasesti pe viu aceasta bucurie in Domnul , nimeni nu te poate obliga de nimic , doar inima si sufletul tau te va conduce spre un DUMNEZEU adevarat.

  52. Nu oricine imi va zice Doamne, Doamne va intra în împărăţia cerurilor!
    Nu pot să zic decât : AI MILĂ DE NOI DOAMNE!

  53. Am vizitat biserica asta si am vazut ca tinerii care au fost plictisiti in alte biserici „traditionale” aici si-au dat viata lui Isus! Muzica este o exprimare a bucuriei lor ca sunt salvati! Noi nu suntem chemati sa tinem credinta fratilor de acum 30-40 de ani, ci sa-l cunoastem pe Isus si sa ducem numele Lui! Muzica n-a ramas la fel peste veacuri si Har in muzica nu inseamna o melodie pioasa cantata de calugari ci HAR inseamna MILA si oamenii astia care canta au MILA din belsug! O arata in jurul lor dupa cum traiesc! Si biserica se inmulteste, si asta prin Duhul Sfant! Ce frumos sa se vada bucuria pe fetele celor care canta si sa nu plictiseasca biserica cu inca o fata mohorata! Si este foarte bine ca fiecare sa-si gaseasca unde sa se bucure si sa creasca, deci daca nu va place, aveti bisericile traditionale, unde traditia a devenit baza, si unde va puteti uni cu cei care gandesc la fel!

  54. Eu m-am intors la Domnul In aceasta biserica si recunosc ca daca Domnul Isus nu s-ar fi indurat de mine sa ajung aici si acum as dansa si as canta in lume pentru satana. Numai Harul Domnului m-a mantuit si de aceea voi canta, voi dansa, voi ridica mainile in semn ca-L ador si-L iubesc pe Domnul meu.

  55. Radu, sunt mandra ca pot sa slujesc Domnului si afirm cu toata credinta si responsabilitatea spirituala urmatoarele „DA CRED CA DOMNUL PRIVESTE CU DRAG SPRE SLUJIREA MEA”! Nu vreau sa fiu gresit inteleasa, nu judec doar ca sa accept asa ceva ar insemna ca sa arunc la gunoi toate principiile Bibliei. Raspunsul cu privire la acest mod de inchinare sunt sigura ca il vom afla cand vom ajunge Sus. Cu aceasta ma retrag dorind ca Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa ajungem in Noul Ierusalim.

  56. Pete:
    1) Corect e „scartaie”, nu „scirtie”
    2) Ai mare dreptate, nu se merge pe catergorii de varsta (nu stiu de unde ti-a venit ideea aceasta) ci pe categorii de maturitate – spirituala, bineinteles
    3) Nu am citit in marea trimitere nicaieri: Apostolilor, tineti acest set de reguli stricte si doar dupa acest set de reguli sa faceti evanghelizare. Vorbeste cu pastorul tau si intreaba-l cum se face misiunea in alte tari si in alte culturi. Vorbeste cu un misionar plecat de la tine din biserica in alta tara, total diferita si intreaba-l cum a facut el evanghelizarea si misiunea acolo. Spun asta cu toata dragostea, bineinteles daca te intreseaza sa afli acest lucru spre cultura ta generala crestina, nu ca sa ma dau destept sau sa dovedesc ceva.
    3) Corect e „cheama”, nu „chiama”
    4) In acceptiunea unui crestin, viata cu Cristos se petrece zi de zi, nu duminica la biserica. De aceea se cheama oamenii la mantuire, nu la biserica. Nu conteaza daca in urma chemarii si mantuirii lor vor frecventa biserica la care eu merg sau biserica la care tu mergi. Acesta e un detaliu neimportant pentru noi, de aceea nu ne intereseaza ABSOLUT DELOC sa umplem biserica, ci sa ducem oamenii la mantuire. Fiecare din ei isi va gasi locul acolo unde se simte mai bine si unde Domnul il cheama, la o biserica locala sau la alta. Numarul de pocaiti convertiti chiar nu conteaza deloc la rasplatiri, ci inima cu care faci acest lucru. Poate ca ai intalnit biserici si pastori care doresc umplerea numerica sau dimpotriva altii care au spus ca decat sa umple biserica si sa aiba mai mult de lucru, mai bine in club restrans cu cativa oameni spirituali – si asta ti-a lasat un gust amar, dar nu e cazul aici.

    Nu urmaresc sa castig aceasta disputa de cuvinte cu tine sau cu oricine altcineva de pe acest blog, cum am vazut ca se urmareste aici, de aceea nu voi mai raspunde si nu voi mai posta.
    Majoritatea postarilor au urmarit acuzarea, judecarea si denigrarea celor care cu inima buna, cu truda si cu mari sacrificii personale muncesc pentru extinderea Evangheliei in Baia Mare, Maramures si Romania.

  57. De gustibus non est disputandum:)

    Parerea mea este ca Formatia teolog Sunny merge la pachet cu Cimitirul Vesel de la Sapanta.
    Asa de-o shaga, merge…

    Daca pana acuma ziceau nepocaitii ca pocaitii sting lumina samd, de-acuma-ncolo aia suntem. Cum de nu s-au imbracat dansatoarele in costumele nationale locale cu fuste mini si largi largi ?

  58. Pentru inteleptul Radu cam scirtie pilda ta , in ogorul evangheliei nu se merge pe categorii de virsta,stapinul intii iti da niste reguli {Biblia} nu ara fiecare cum il taie capul , trebuie tinuta brazda dreapta altfel ajungi ca aratul in ogorul lumii asa ca fabula e mai greu de inteles pentru tine , pentru cei batrini e floare la ureche,nu se chiama oamenii la mintuire numai ca sa umpli biserica ,trebuie chemati dupa standardul lui Dumnezeu nu al tau sau al lui Sunny

  59. Ca raspuns la majoritatea inteleptilor care au postat aici, as avea o fabula (e greu sa fie inteleasa de toti, dar macar incercati):
    Un om si-a cumparat un ogor si pentru ca nu avea cu ce sa il lucreze si-a cumparat si cativa boi. I-a impartit in doua grupe, boi tineri si boi maturi, si le-a zis: fiecare din voi sa inceapa sa are ogorul, asa cum stie si asa cum poate, cu tot dragul si cu toata puterea voastra, fiecare pe partea lui, scopul vostru comun fiind ca ogorul sa fie destelenit. Apoi vom semana si vom astepta, iar Domnul va face sa creasca roadele.
    Zis si facut, boii s-au apucat de arat. Dupa cateva brazde, boii maturi au inceput sa vorbeasca intre ei:
    Voi ati vazut cum ara boii tineri? Nu? Pai cum nu, e scandalos! Unul din ei ara in fuga, altul ara 3 metri, se opreste putin, apoi ara din nou 3 metri, altul ara prea incet, unul ara schiopatand! E groaznic ce se intampla!
    Da, da, zise altul, si eu l-am vazut pe acela, si am mai vazut unul care cred ca e incepator, nu prea se pricepe in ale aratului, nu stiu ce cauta aici, pe acelasi ogor cu noi! Oare ce o sa zica stapanul? Cu siguranta se va mania, nu va accepta el asemenea blasfemie!
    Asa e, mai zise unul, si eu l-am vazut pe unul dintre cei tineri si cred ca e bolnav, ca sta aplecat intr-o parte cand ara si brazda lui nu e perfecta, asa cum ne-au invatat parintii nostri.
    Trebuie sa se opreasca, stapanului nu o sa-i placa …
    Hei, boilor tineri, opriti-va!
    La lasatul serii, stapanul s-a intors si i-a gasit pe boii tineri istoviti de munca grea de peste zi, dar bucurosi ca au terminat de arat.
    Pe boii maturi i-a gasit in mare sedinta de consiliu, propunand si hotarand ce pedeapsa sa le dea stapanul celor tineri, care nu au arat dupa reguli si norme. Bucata lor era nearata, ei neavand timp de arat, ci doar de criticat, intreaga zi …
    Trageti niste invataminte daca vreti, sau daca credeti ca sunteti prea intelepti, nu trageti.

    Ca si crestini, ati fost chemati sa vestiti Evanghelia la orice faptura.
    Unii fac tot ce le sta in putinta sa are pamantul pe care Domnul li-l da, in modul in care sunt incredintati ca e bine (pentru ca stim ca doar omul se uita la ce izbeste privirea iar Domnul se uita la inima cu care lucratorul lucreaza).
    Altii in schimb nu au timp de arat, sunt prea ocupati sa se uite peste gard in tarlaua vecinului, sa ii spuna cum sa are, de ce nu ara bine, cum e corect biblic sa ari, cum trebuie sa porti palaria pe cap atunci cand ari, daca ai voie sau nu sa fluieri la arat, cu ce trebuie sa te incalti cand iesi la camp, ce culori ai voie sa porti, cu cate noduri trebuie sa iti innozi esarfa, ce tip de nasturi sa ai la camasa si nu in ultimul rand ce linie melodica trebuie sa aibe cantarile standard acceptate la arat.

    TU in care categorie te incadrezi, lucratorul Domnului sau carcotasul Domnului? Ca judecatori nu v-a numit Domnul pe nici unul! Ba mai mult a spus Domnul sa nu judeci, ca sa nu fii judecat!
    Si daca lucratorul isi ara cu truda partea lui, de ce TU, in loc sa il incurajezi, in schimb il lovesti? S-a bagat el pe tarlaua ta? Ara el la tine in ograda?

    Si nu uitati ca ogorul de arat e afara, intre cei nemantuiti, nu in casa … ori voi daca va uitati din casa de dupa perdeluta si il vedeti pe acela care a iesit la arat, nu ziceti haidem si noi, sa mergem la ogorul nostru si sa il lucram, voi dati cu pietre, sa nu iasa nici vecinul la arat, sa stea in casa, ca prea atrage atentia.

    Domnul sa va dea intelepciune si spor la arat, ca roadele vor fi personale, nu pe biserici sau confesiuni si intre ele nu se numara „serviciile” pe care le aduceti Domnului criticand alti lucratori!

  60. Lidia, se vede clar in tine caracterul lui Cristos si bineinteles prezenta Duhului blandetii. Domnul trebuie sa fie mandru ca are asa un slujitor.

  61. Cred ca ar suna mai bine eu sunt pui de drac. Mi-e sila de ceea ce vad si mi-e tare greu sa cred ca Dumnezeu primeste ca jertfa behaielile voastre!

  62. Asa este David, verdeturile sunt in BIBLIE pentru cei slabi!
    Cei tari (care mananca carne) ar trebuie sa fie mai atenti sa nu-i faca pe cei slabi (care mananca verdeturi si care nu concep ca Lui D-zeu ii place si alt stil de inchinare decat cel practicat de ei) sa pacatuiasca!

    Sa cresteti mari… (spiritual)!

  63. Verdeturile sunt in BIBLIE si din BIBLIE. Daca nu ajung..Trimisul Tatalui, mai aduce urgent : Paine proaspata,pestisori…vin proaspat, nu ce aduc respectivii,din canalele de scurgere ale lumii . Despre carne ( si la propiu si figurat), este recomandat a o ocolii . Eventual o hrana tare, .. chiar daca-i veche .

  64. Pai tocmai asta se deruleza aici, frate. Se lucreaza. Si inca bine,de aceasta data. Propun un text : Sunny cu echipa, sa vesteasca, sa iasa la lucru , intr-o loc. sat /comuna/oras,la cei nemantuiti, (pe care ii iubim muuult). Sa faca exact la fel si sa-i cheme apoi la predare. Cred ca si este posibil sa puna capac definitiv,sau pt.mult timp: EVANGHELIEI ! (in acel loc si nu numai ) Ce zicem, facem proba ?

  65. Bine zicea Tozer:

    Motivul pentru care creştinii evanghelici apelează la aşa multe artificii, spectacole, scenete,filme şi dispozitive amuzante, precum şi la oameni renumiţi ca să-i însufleţească este faptul că le lipseşte bucuria Domnului. Un om fericit nu are nevoie de prea multe lucruri. Nu avem bucurie şi de aceea încercăm să ne-o producem singuri. Şi cred că Dumnezeu, în cerul Lui, este probabil mult mai bun şi mai răbdător în legătură cu acest lucru, decât sunt eu. Totuşi, cred că chiar şi lui Dumnezeu trebuie să-I fie foarte silă de ceea ce vede, şi anume, toate micile artificii pe care le folosim în încercarea de a fi fericiţi, când, de fapt, ne lipseşte izvorul fericirii care ar trebui să ţâşnească din interiorul nostru. Când izvorul bucuriei nu curge, noi încercăm să pictăm pompa pentru a obţine puţină veselie sau să fixăm clopoţei la mânerul vechii pompe, dar asta nu face nicidecum să ţâşnească apa.

    Biserica nu este pur si simplu o institutie religioasă. Nu este un teatru unde actorii sunt plătiţi pentru a amuza publicul. Ea este o adunare a păcătoşilor răscumpăraţi – oameni chemaţi la Christos şi insărcinaţi să răspândească fiecare! Evanghelia până la marginile pământului.

  66. Ce urat este faptul ca ati luat aceasta piesa interpretata de Sunny Tranca si dati cu pietre in ea. Pacat, pacat ca ajungem sa ne vindem unii pe altii.
    Nu ma asteptam ca si dumneavostra sa fiti din ceata celor care judeca. Asa se face de cand e lumea judecam si barfim … .
    Va asigur ca generatia tanara tanjeste dupa Dumnezeu nu dupa reguli bisericesti …. .
    Nu va mai preocupati sa judecati pe altii, nu aveti nici un drept.

  67. sunt vali si sunt pastorul biserici Filadelfia, si nu am fost in concediu …
    … de regula nu ma implic in dispute deoarece daca ceva poate fi interpretat gresit sigur va fi interpretat gresit asa ca nu vreau sa ofer ocazii pentru asa ceva dar sunt citeva lamuriri pe care vreau sa le dau:
    – albumul Liber prin Har, si cintecul atit de disputat este raspunsul la rugaciunea noastra pentru ca din Romania sa se ridice o inchinare romaneasca ( care nu trebuie oricum sa placa tuturor)
    – acest cintec este unul al razboiului spiritual ca o declaratie impotriva cintecelor mioritice, fataliste care sunt cintate peste romani si care aduc aceeasi atmosfera si peste majoritatea credinciosilor (vai de noi, nimic bun nu iese din Ro, …)
    – Sunny este autorul cintecului dar noi ca Biserica, eu si Traian ca pastori suntem cu totul de acord cu ce se cinta
    – biserica noastra este de factura carismatica independenta, iar modul nostru de inchinare este liber, din inima si fara prejudecati
    – noi credem ca ceea ce se intimpla este lucrarea Duhului Sfint, care nu trebuie sa fie trasa la uniforma nici macar intr-o tara
    – daca am fi avut numai impresia ca din punct de vedere Scriptural – VT sau NT – ceva ar fi fost gresit, nu auzea nimeni cintecul acesta.
    – Cind Filip l-a chemat pe Natanael, reactia lui a fost – poate iesi ceva bun din Nazaret? – dar noi facem aceasi provocare ca Filip – vino si vezi!
    Dumnezeu sa va binecuvinteze!

  68. Acest Sunny dupa cite stiu este membru in biserica carismatica Riul vieti din Bucuresti,
    unde pastoreste Razvan Mihailescu (ucenicul lui partorului Chris in Romania) . Cu astfel de invataturi primite de acasa intoxica tineretul (si nu numai) prin Casele de Cultura si precum se vede si in acest clip in Baia Mare la Casa Tineretului .

  69. Virgil, ai FOARTE MARE dreptate in ceea ce spui mai sus. Fiecare ar trebui sa isi pazeasca si sa isi tin acredinta vie, asa cum au primit-o. Citeam mai sus la cineva – noi nu asa am primit. CORECT.
    In loc sa se bucure cei mantuiti de inaintarea Evangheliei in toate categoriile de populatie si in toate etniile, mai degraba ar cere chiar si celor din Africa, Asia, Australia sa adopte exact formatul standard al bisericii penticostale romanesti, ca sa fie incadrati corect in norme.
    Scopul comun al acestei categorii de mantuiti nu e de a-i aduce pe cat mai multi la mantuire, ci de a-i face pe cat mai multi sa se inchine ca ei, in acelasi format. E trist. Ma rog Domnului care si-a dat viata pentru pacatele intregii omeniri (si nu doar pentru ale celor care se inchina in formatul standardizat) sa dea o inima celor mantuiti taiata imprejur, o inima care sa caute sa salveze si pe altii si sa ii ajute sa devina liberi.

  70. 1 Corinteni 15:1 Vă fac cunoscut, fraţilor Evanghelia, pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas,
    1 Corinteni 15:2 şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut.
    Faptele apostolilor 8:30 Filip a alergat, şi a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: „Înţelegi tu ce citeşti?”

  71. Ma intreb daca esti pocait Stelian??…… merg de mult timp la bis, inca nu m-am predat Domnului –cam ai dreptate daca mergi la bis doar sa umpli un scaun si sa poluezi aerul din jur– Eu am o mare teama cind intru in casa Domnului pentruca unde doi sau trei se aduna in numele Lui – Domnul e prezent. daca nu realizezi asta atunci e,, boring” tare –mesteci guma,text pe cell,casti etc, in loc sa ai partasie cu cei din jurul tau ,sa te rogi si sa acumulezi mesajele ce le transmite Domnul prin gura predicatorilor ,ca sa poti sa le aplici in viata, mai ales inafara bisericii . Multe nu sint in regula in bisericile moderne tocmai datorita faptului ca admitem- derogari de la calitatea -de crestin.(vezi predicile lui Liviu Olah)– Pe mine ma framinta mult -diversificarile -calea atit de larga, extreme periculoase atit de dreapta cit si de stinga la biserica Penticostala(in general) stiind ca e condusa de acelas Duh, cu care se lauda(asta e si motivul care ma facut sa ezit in a lua decizia) . Muzica TOPAITA- o gasesc la discoteca( acum si la biserica Pent Filadelfia)… acolo gasesc si fete imbracate strimt- cu pantoloni ce incita ochiul(ce te face sa pacatuesti in inima ta) -Likewise you also,reckon yourselves to be dead indeed to sin ,but alive to God in Christ Jesus our Lord –Romans -6-11.- God bless you.

  72. Mesaj pentru acei ‘crestini’ care care au postat aici comentarii despre acest fel de inchinare.
    Unde te simti mai aproape de Dumnezeu ?? stand pe scaun 3 ore , lesinat de somn si de senzatia de amorteala indusa ???? sau libera exprimare in Lauda si Inchinare in care iti exprimi natural bucuria in fata lui Dumnezeu ??? Poftim ???
    RELIGIOZITATEA SI EFECTUL DE TURMA al unelor biserici incep sa piarda teren , pentru ca in 14 minute , un tanar oarecare din acest video in care salta de bucurie , simte bucuria Domnului muult mai mult decat unii care stau cate 3 ore pe scaun gandindu-se cand se termina programul.

    De ce vor unii sa cenzureze bucuria in Domnul ?

  73. Frate pastor ? (Traian)… ? Cu atat mai bine . Intreb ceva : Ce spune Duhul Sfant , mai nou in adunarea respectiva , a dvs. (a ta) ? Doar iubiti Duhul Adevarului , nu ? Vedeti caci duhuri rele,traditionale,locale,apasa greu populatia de nord a tarii ! Datini…stramosesti…altceva nou si corect biblic nimic nu patrunde . Sunt oameni credinciosi fix in ce au fost invatati de sute de ani,sunt harnici,le plac banii,dar e o concurenta ..cum spune unul dintre ei, sa nu fie vecinul mai avut ca mine. Tineretul chiar frecventant la adunarii , este…a patruns duhul necuratiei tineretii chiar intre ei. Vorbiti cu pastorul de la Vicov . Spunea un parinte de copii de la ortodoxi preotului : Parinte ce sa facem cu tineretul , ca nu-i putem aduce la biserica . Sunt betivi, sunt curvari,fumeaza,nu ne asculta…Faceti bine si mai strigati la diavol, afara din credinciosii adunarii,afara in Numele Lui Isus . NU CADETI IN PLASA DE A LAUDA, SAU A VA LAUDA CU UNUL SAU ALTUL

  74. „””””As dori sa remarcati totusi calitatea majoritatii comentariilor pro- au un limbaj teologic elevat, dovedesc cunostinte teologice si de analiza a istoriei si filozofiei bisericii, pe cand mare parte din cele care sunt impotriva dovedesc micimea cunostintelor si caracterului””””””

    Iertata-mi fie interventia frate pastor Traian….
    Fiind din categoria celor CONTRA (adica a celor ce considera clipul, stilul , ritmul, manifestarea, lirica… o manifestare a EU-lui si nu a Duhului lui Dumnezeu si nici intr-un caz de inspiratie divina si de fel potrivit locului (in biserica) unde s-a intins o hora strasnica in fata ….. SCENEI- parca bisericile au AMVOANE si Altare, nu scene ca la Casa de cultura ) va intreb cu care subler ati masurat caracterul si cunostintele celor ce au „indraznit ” a grai impotriva sublimului clip ??? Io zic, fara nici o suparare ca ar cam trebui dus la recalibrat sistemul de masurat .
    Daca ati ingaduit in biserica unde sinteti pastor o astfel de manifestare, care gidila mindria de morosan , e treaba Dumneavoastra, socoteala Dvs, vi se va cere.
    Ca o promovati (sau sustineti) ca pe ceva demn de urmat, aplaudat, laudat …………. asta e cu totul altceva.
    Si sa va „suparati ” pe fratele Petrica Lascau ca a publicat videoclipul?
    In loc sa va bucurati ca v-o fi mai larga hora data viitoare in biserica….

    Si daca tot pomeniti bisericile din Apocalipsa, parca „dragostea dintii” a pierdut-o biserica din Efes, nu ?
    „”Dar ce am împotriva ta este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi.
    Adu-ţi, dar, aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te şi întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti. ”

    Pocainta frate Traian, aceea doreste Domnul de la noi. Si sa calcam pe URMELE LUI . Simplu.
    O inima POCAITA cinta cintarile de lauda Domnului, se bucura in Domnul, este un prilej de bucurie si cercetare pentru cei din jur si nu o pricina de poticnire . O inima POCAITA este si SMERITA si nu tinjeste niciodata dupa lumina REFLECTOARELOR .

    Domnul sa va alduiasca !

  75. Nu ‘ prietene nepocaitul ‘ , nu-i de sarit in apa . Asa se intampla asta intre noi ‘sectarii’..de cca. 2000 de ani . Doar ati citit pe acolo unde zice Mantuitorul : …n’am venit sa aduc pacea. ci sabia . Iar diavolul vine duminica si la adunarile pocaiesti , nu doar sta in picturi prin ‘ biserici ‘ . Deci daca sunteti sincer in crez , ar fii bine sa intrati mai adanc intre noi , caci nu veti soma . Nu stiti ce slujba a pregatit Tatal pentru dvs. Cat despre muzica populara , …cum tace-m cum o auzim in adunari . Dar si hot-rock si hopa -hop , caci ave-m din acei neschimbati , ne-renascuti de loc .

  76. O fii ‘ biserica ‘ aia cu turnuri zdravene , loc de clopote , cateva cruci romane , mai lipsesc . Aia facuta cu banutii scapatilor din libertatea romaneasca ?

  77. toti care sinteti de acord cu acest fel de „inchinare” cititi ce spune….. nepocaitul….. , daca nu a-ti inteles mai cititi o data ,daca tot mai sinteti de acord mai cititi inca o data, au ajuns sa se ingrozeasca nepocaitii ce se intimpla la „pocaiti”. Raspuns pentru nepocaitul : de fapt sa sti ca nici ei nu sint pocaiti, mai mari sperante sint ca dumneata sa te pocaiesti decit ei ,pentruca dumneata i-ti spui nepocaitul sint mari sperante pentru caci aceasta dovedeste recunostinta de a fi un om gresit,de fapt ca si mine . Nu te uita la ei uita-te la ISUS CARE ESTE SABLONUL NOSTRU si roaga-te si pentru cei ce i-ai vazut cintind in acel fel, ca DUMNEZEU sa li se descopere .Probabil ca „masa de dragoste”: cu” BAUTURI RACORITOARE ” sa servit inainte de acest program si au fost foarte infierbintati ! DOAMNE TE ROG AI MILA DE NOI !

  78. Nu n-am bisericuta , am scos odata dracii din ei , dar apoi i-au luat inapoi . Ce sa-i faci – prima iubire nu se uita . Apoi au zis ca …am drac … si m-au oruncat peste gard . Cu ordonanta de urgenta , de la patrupop judetean . Deci sunt in stand-by . Astept invierea mortilor…si aratarea zilei , apoi…

  79. Cei iesiti din robie , nu merg dupa simpturi . Ei au facut ‘ botezul in nor si-n mare ‘ – la zii , nu prin corespondenta . Ungerea ce am primit-o , ne invata orice lucru . Apropo , erau unii prevestitori care daca li se punea ceva inainte , veste-au pacea . Daca nu , sa te tii numai- razboiul sfant . Apropo , citatele , versetele enumerate , sunt ale Mantuitorului Isus , nu ale lui Sunny Tranca .

  80. Frate Pastor Lascau, sunt de acord cu ceea ce spuneti mai sus, nimeni nu are dreptul de a judeca, fara a sti mai inainte. Nimeni nu are dreptul de a trage concluzii fara sa cunoasca adevarul. Va inteleg si supararea cu privire la acuzele ce va sunt aduse de catre „cineva” care de sub protectia anonimatului, de dupa gard, arunca cu bolovani in dumneavoastra, fara nici un drept. Va spun cum se spune pe la noi: „Omu’ ala nu-i morosan, ca morosanu’ nu da cu bolovani de dupa gard”. Cu alte cuvinte, cred ca ati tras concluzia pripita ca ar face parte din biserica Filadelfia (v-ati referit la acest lucru de doua ori in comentariu), cand „cineva” de fapt a vorbit despre biserica Filadelfia spunand „acea biserica”, deci in nici un caz o biserica din care el sau ea face parte si cu a carei viziuni se identifica. Dupa parerea mea „cineva” vrea doar sa va provoace din anumite motive, probabil legate de unele frustrari personale.

  81. Blaze Pascal, un matematician care a ajuns sa-L cunoasca pe Domnul a adus un calcul pentru cei care il refuza pe Domnul. El a spu ca daca exista doar 50% sansa ca ceea ce spune Evanghelia sa fie adevarat si tu crezi, n-ai nimic de pierdut chiar daca Evanghelia ar minti si ai totul de castigat. Si daca nu ai crezut, indiferent de care parte este acel 50%, ai totul de pierdut. Vezi, in lumina textului de mai jos, pe unde te afli conform calculului lui Blaze Pascal. Daca exista doar 1% sansa ca lucrarea sa fie inspirata de Duhul si tu crezu ca nu e, te expui unui risc enorm cu consecince eterne. Cine poate avea sablonul care sa masoare, in privinta piesei, daca este sau daca nu este inspirata? Au simturile noastre aceasta putere? Daca nu, atunci probabil ca dumneata ai ceva din Biblie care sa te justifice. Chiat te rog, lumineaza-ne!

    „24. Cand au auzit fariseii lucrul acesta, au zis: „Omul acesta nu scoate dracii decat cu Beelzebul, domnul dracilor!”
    25. Isus, care le cunostea gandurile, le-a zis: „Orice imparatie dezbinata impotriva ei insasi este pustiita; si orice cetate sau casa dezbinata impotriva ei insasi nu poate dainui.
    26. Daca Satana scoate afara pe Satana, este dezbinat; deci cum poate dainui imparatia lui?
    27. Si daca Eu scot afara dracii cu ajutorul lui Beelzebul, fiii vostri cu cine-i scot? De aceea ei vor fi judecatorii vostri.
    28. Dar, daca Eu scot afara dracii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci Imparatia lui Dumnezeu a venit peste voi.
    29. Sau, cum poate cineva sa intre in casa celui tare si sa-i jefuiasca gospodaria, daca n-a legat mai intai pe cel tare? Numai atunci ii va jefui casa.
    30. Cine nu este cu Mine este impotriva Mea, si cine nu strange cu Mine risipeste.
    31. De aceea va spun: orice pacat si orice hula vor fi iertate oamenilor; dar hula impotriva Duhului Sfant nu le va fi iertata.
    32. Oricine va vorbi impotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi impotriva Duhului Sfant nu va fi iertat nici in veacul acesta, nici in cel viitor.”

  82. Adica daca argumentam bine si cu suport biblic un anumit lucru, inseamna ca nu are valoare, deoarece si diavolul poate folosi argumente asemanatoare … in schimb argumentele emotionale si care nu respecta minimul de decenta, respectul pentru opinia altora si bunul simt sunt mai de dorit, acestea fiind de sorginte divina, nu?

  83. Frate pastor Traian,

    sa pui asemenea comicarie pe seama ca, ea vine de la Duhul Sfant, este o jignire la adresa Lui. Mai stiu pe unul care cu ani in urma avand un accident de masina adormind la volan, atunci cand s-a cercetat cauzele accidentului a mintit legat de viteza ca, sa scpape de inchisoare. Dar nu asta a fost problema cea mai grava. Cel mai grav a fost faptul ca, l-a implicat pe Duhul Sfant in minciuna lui. Mai tarziu acest om pe care Dumnezeu dupa accident l-a pus din nou pe, picioare fiind zdrobit in accidentul de care a fost vinovat ( ologind pe viata si o persoana pe care o luase cu autostopul ) si-a parasit sotia divortand, in ziua de azi traind in precurvie cu alta femeie cu, care s-a recasatorit.
    Ia seama ce vorbesti frate pastor, caci actiunile noastre ori sunt de la Duhul Sfant, ori de la satana sau un duh necurat, ori de la firea noastra pamanteasca.

  84. Si drumul sprea iad e pavat tot cu intentii bune (teologice) diavolul cunoaste foarte bine cuvantul Domnului el zice „este scris”

  85. Stimate fr P lascau inca mai astaptam parerea Dvs in legatura cu aceasta videoclip.Multumim anticipat

  86. Stimate frate pastor Traian.
    Nu cred că am greșit cu nimic prin faprul că am postat acest videoclip, care de altfel este pe Youtube la îndemâna oricui. Nu eu sunt cel care a expus public spre dezbatere melodia lui Sunny ci ea însăși, modul în care ați făcut-o Dvs. publică. Dezbaterile pe care le citiți pe blog sunt dezbaterile care au fost provocate de acest eveniment și ele au loc în casele oamenilor, în familiile din Baia-Mare, în bisericile penticostale și nu numai.

  87. „Diavolul este un strateg maestru ;
    el isi variaza atacurile cu la fel de multa dibacie a un general experimentat si intotdeauna mai are un siretlic pe care sa-l foloseasca impotriva celui care isi inchipuie ca este foarte experimentat in razboiul sfint.
    caracterul lumesc si lipsa personala de evlavie , au fost adesea cauza predarii rusinoase
    in fata vrajmasului.”
    AW Tozer
    Ridicarea pinzelor.

  88. Stimate frate pastor Petrica Lascau,
    Sunt unul din pastorii din biserica Filadelfia unde se intampla actiunea din videoclipul pe care l-ati supus dezbaterii.Nu am sa intru in dezbaterile de pe acest forum pentru ca nivelul este unul trivial , care nu se bazeaza pe argumente rationale, teologice, ci pe unele emotionale si care nu respecta minimul de decenta, respect pentru opinia altora si bun simt. Ceea ce ma intereseaza este motivatia dumneavoastra pentru care ati supus dezbaterii acest mar otravit – discutie asupra piesei lui Sunyy- cand de fapt discutia se duce pe cadrul in care este interpretata aceasta piesa. Nici macar datele de intrare nu sunt corecte si o minima deontologie de blogger presupune o informare corecta.
    Acest cantec face parte dintr-un album „Liber prin har”, care a fost inregistrat cu ocazia conferintei cu acelasi nume.Sunt multe cantece de inchinare compuse de Sunny si de catre tinerii din echipa inchinare absolut superbe care vorbesc despre harul lui Dumnezeu si intre ele sunt 2 cantece care au un sunet traditional morosenesc- Ruga pentru tara- o plangere inaintea Domnului si nu autocompatimire ( „n-am avut noroc”, etc-) cum sunt structurate in general doinele romanesti.Al doilea cantec este cel supus discutiei – „Io mi-s Doamne pui de dac”- acest cantec porneste de la motivul puiului de morosan care este mandru ca-i are descendenti pe daci – neinvinsi nici de romani si nici colectivizati de comunisti si transpune asta in cultura crestina- ca si copil al lui Dumnezeu nu mi-e frica de nimic- Din punct de vedere muzical si poetic sunt niste capodopere, iar teologic sunt perfect corecte.
    As dori sa remarcati totusi calitatea majoritatii comentariilor pro- au un limbaj teologic elevat, dovedesc cunostinte teologice si de analiza a istoriei si filozofiei bisericii, pe cand mare parte din cele care sunt impotriva dovedesc micimea cunostintelor si caracterului.Daca ar fi o dezbatere pertinenta de idei as continua sa urmaresc blogul in continuare, insa din pacate ca sa-l citez Cristian Laurentiu „ati mizat pe neghiobismul, îngustimea și setea de scandal a unor aruncători cu privirea”
    Domnul Isus are de reprosat bisericii din Efes un singur lucru- pierderea pasiunii.Nu se leaga de corectitudinea doctrinelor, tratarea ereziilor si altele, ci deplange pierderea pasiunii pentru El.Va rog sa-i lasati in pace pe acei tineri care se bucura de Hristos care i-a salvat din dependente, lipsa unei sperante de viitor, si cercetati-va totusi de ce va deranjeaza pasiunea unora care au inteles ca fara harul Lui sunt nimic.
    PS.Cine vrea sa continue un dialog si sa ne cunoasca cu adevarat este invitat pe site-ul nostru sau sa ne faca o vizita.
    Dumnezeu sa va binecuvanteze

  89. In urma cu ceva timp, poate o parte din voi cei care tunati si fulgerati impotriva „celor ingusti”, l-ati aplaudat si ovationat pe Vladimir Pustan pentru iesirile lui din „traditionalismul evanghelic” romanesc. Cateva luni mai tarziu, omul v-a dat praf in ochi, recunoscandu-si greseala, poate impropriu zis greseala. Va lasat fara replica omul. Nu- de mirare daca se vor mai repeta astfel de scene, chiar in acest context, despre care se discuta aici.

  90. Privind acesta experienta spirituala unica ptr cei mai multi din contextul evanghelic … stiti ce intelegem , ca acolo nu a fost ungerea Domnului si doar o manifestarea sincera de a lauda pe Domnul cu pasiunea tineresaca …cat e fire si cat e duh din toate astea nu stiu dar cu siguranta unii au fost incurajati, ziditi iar altii daramti, pacatul cel mai mare e a celor care judeca!! Dumnzeu in providenta Lui nu lucreaza in cutiile naostre sau limitarile umane si daca creativitatea e un dar divin de ce sa nu acceptam muzica acesta ca fiind spirituala si nu draceasca, daca sunt cativa dracusori prin sala , trebuie pastorii nostri sa-si faca datoira adica sa faca slujba de eliberare ptr cei ce au nevoie si ptr cei sinceri sa se bucure impreuna cu ei….

  91. Pentru „cineva”.
    În primul rând îmi repungă să vorbesc cu anonimi, mai ales din aceia care se cred „cineva”. Vreau să vă spun câteva lucruri:
    1. Nu am judecat în niciun fel cele ce se petrec la biserica Dvs. Am făcut două comentarii referitoare la un concept teologic al cuiva cu care n-am fost în acord. Nu mi-am spus (încă) punctul meu de vedere despre modul acesta „nou” de închinare, despre care credeți că „nu au mai fost niciodată”. Când am să-mi spun părerile veți avea dreptul să mi le contraziceți.
    2. Nu am fost la biserica Dvs. ca să văd cum e. De aceea n-am să emit judecăți asupra ceea ce nu știu. Dumneata, care nu cred că ai fost vreodată în biserica pe care o păstoresc, faci afirmația: „si fi sincer … nu te`ai saturat de dictatura pastorala pe care o ti ?” Cum poți face o astfel de afirmație? De unde știi modul în care conduc eu biserica? Mă simt obligat să închei cu același sfat pe care mi-l dai: „asa ca te invit sa vezi acea biserica si apoi ai dreptul la comentarii”

  92. si cine il face popular ? voi il faceti 🙂 ca el nu vrea popularitate.. si daca l`ati cunoaste ati putea vorbi .. dar cum nu il cunoasteti il judecat pt ceva care Dumnezeu toarna in el 🙂 si daca aveti ceva inpotriva.. veniti si vedeti o duminica in acea biserica si apoi comentati

  93. de ce nu mergeti in acea biserica sa vedeti cum e ? inainte de a judeca ?
    si fi sincer … nu te`ai saturat de dictatura pastorala pe care o ti ? Domnul face lucruri noi si gata se se intample .. ( adica lucrurile acelea nu au mai fost niciodata ) asa ca te invit sa vezi acea biserica si apoi ai dreptul la comentarii

  94. nu judecati sa nu fi judecat daca vrei sa judeci hai si vezi ce are biserica si apoi comentati 😉

  95. si biserica ta cum e ? nu crezi ca e plna de morti ? asa ca fapt divers la ce ai spus tu .. saudoar pocaiti cu numele .. si in ascuns ..

    dar apropo cine suntem noi sa judecam ? sa ne utam la barnele din ochii nostri asi apoi sa scoatem paiele din ochii fratilor

  96. Imi pare rau, dar se pare ca nu ne ascultam unii pe altii si ne agatam de un cuvant, punem etichete si definim caracterul si slujirea cuiva dupa o singura expresie. Nu este asa de simplu sa cunosti un om si mai ales sa iti dai cu parerea despre el.

    Imi pare rau, dar ma retrag. Tonul cu care se discuta aici nu ma onoreaza!

  97. Ne adancim atat de repede in critica si rejectare la aproape toate manifestarile tineresti pe fagas ori tematica crestina. Atat timp cat ele nu contin „aluatul si stofa”, izul ori elementele in care s-au dospit „convingerile” noastre platonice si franate de regimul opresant la pornirea noastra „pe calea pocaeintei” , ne aplecam repede in cautarea unei pietre cat mai colturoasa , sa-i lovim !. Asa ca „dragii si evlaviosii” mei „mosi” ,certati de multa vreme si cu dentistul, sa nu asteptati caldura, respectul si atentia ce credeti ca vi se cuvine , atat timp cat vorbele voastre sunt lipsite de profunda intelepciune analitica ,lipsite de calauzire si spirit pedagogic, lipsite de ingaduinta si afectiune pentru ei,si cel mai mult, lipsite de dragoste crestina !. O vorba zmulsa tot din poporul nostru ,dar cu infuziuni alterate de „popoarele migratoare ” zice : „si-am fost multi ca florile , si-am ramas putini , ca ciorile !” . Oare nu va intrebati care sunt cauzele ??!!

  98. Domnule Valentin Dedu, o singură întrebare: ˝Aveți de gând să duceți pe acest drum Biserica Metanoia TM?˝ Pe o cale autentic românească? Dacă da, atunci vă compătimesc, și pe cei care vă susțin pe această ˝autostradă moroșănească.˝

  99. Toata eternitatea vom incerca sa-L cunoastem mai mult pe D-zeu.
    Daca tu, pana la varsta pe care o ai, ai reusit sa-L cunosti atat de bine incat sa stii exact ce fel de lauda ii place (incat s-o pui intr-un tipar), felicitari!

    Pana acum nu am ajuns decat la concluzima ca Tatalui meu ii place lauda dintr-o inima sincera. Asa incerc sa fac si stiu ca ma asculta!
    Toate formele, tipurile si decibelii „acceptati” in lauda, inca nu le stiu..

  100. Elisa, unii nu pot manca decat verdeturi .. altfel fac indigestie. 🙂 Romani 14:2
    Lasa carnea pe seama altora care o pot digera!

    Imi pare rau ca sunteti atatia care va poticniti in aceasta muzica.
    Sper numa’ sa nu va faca sa pacatuiti.

    Sa cresti mare! (spiritual vb)

  101. Remus,
    ar fi iadul!
    nimic intinat nu va intra in cer.
    Daca totul, totul totului tot va arde, nefiind nimic bun si sfnt pe pamint,
    cum inselam pe cei slabi cu aceste mizerii.
    Fain a scris nepocaitul, invatare de minte sa ne fie.
    Numai Duhul Sfint ramine.

  102. „Liber prin har” si totusi… rob. Oameni buni, liber in Christos nu inseamna sa faci ce vrei ci inseamna sa fii liber de pacat. Eu sunt liber azi in Romania, dar in limitele unei legi! Nu mai folositi sintagme din Biblie ca sa va satisfaceti dorintele de carnale!.

  103. GALATENI 5: „19. Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, 20. închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, 21. pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. 22. Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, 23. blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. 24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.”

    Sa-mi fie cu iertare, dar ceea ce vad in aceasta inregistrare e mai degraba bucurie, in schimb in comentariile unora vad „vrajbi, certuri, dezbinari, certuri de partide”

    „Nu judecaţi, şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi, şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi, şi vi se va ierta.” Luca 6:37

  104. Pete cu betivul nu trebuie sa te faci betiv si cu inselatorul de la anvon nu trebuie sa te pui fiindca ca persoana cinstita ai ocazia sa devii ca ei si Domnul Isus a explicat acest lucru multimilor si ucenicilor !Citeste doar in evanghelia lui Matei cap.23.Multi de aici condamna aceste actiuni din videoclip dupa cum au condamnat si alte videoclipuri ,dar de faptele firesti si pline de inselatorie pe care multi de la anvoane le practica nu prezinta interes si nici nu-i surprind ,cu cat ca ajung pacate de moarte eterna !!!Cartea apocalipsei explica acest lucru;”…8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.”
    Chiar daca dorim ca la anvoane sa ajunga slujitori adevarati si cu putere de slujire este greu sa se intimple si astfel cele mai multe Biserici ajung in crize,dezbinari ,dar atentia se atrage asupra celora care in videoclip se expun cu cat ca in urmatoarea generatie la asa ceva se va ajunge !!Si pentru unii este greu de conceput dupa cum nici sora Veta si fratele Ion nu a inteles moda de azi a tinerilor care in Biserici apar .Sa nu uitam ce gasim scris ;””V-am cantat din fluier si n-ati jucat; v-am cantat de jale si nu v-ati tanguit ,18. Caci a venit Ioan, nici mancand, nici band, si ei zic: „Are drac!”
    19. A venit Fiul omului mancand si band, si ei zic: „Iata un om mancacios si bautor de vin, un prieten al vamesilor si al pacatosilor!” Totusi, Intelepciunea a fost indreptatita din lucrarile ei.”” (Matei 11, 17)
    Azi sa nu credem ca lucrurile sint mai diferit !!!Iar daca in o Biserica se gaseste o persoana care are darul descoperirii si descopera faptele si pacatele celor care se pretind slujitori si de anvoane si beneficiaza si de alte lucruri acea persoana automata ajunge izolata si denegrata!!!Cu cat ca atentia este atrasa ca membrii Biserici nu pot primi trezire spirituala pina cand cei din conducere ajung la pocainta si dragostea dintii dupa cum este scris pe paginile Sfintelor Scripturi !!!Eu scriu lucruri adevarate si cu frica fata de Dumnezeu-Tatal si Domnul Isus !!Si din experienta traita a vietii !!!Si sper ca intradevar membrii Bisericilor sa poata ajunge la trezire spirituala fiindca atunci nu va mai fi dezbinare,nu va mai fi inshelaciune si toti se vor putea bucura ca acesti tineri in puterea mesajului pe care-l expun !!!Fratilor prin cantare si joc nu se blocheaza dreptul mantuirii si intrarii in imparatie dar prin inselaciune,minciuna ,furt ,divorturi,casatorii necrestinesti dreptul mintuirii se pierde si „27. Nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului.”(Cartea apocalipsei cap.21)

  105. Gabi – Si Luther a fost doar un pacatos… N-a zis nicicind ‘calcati pe urmele mele’ 🙂

    “The Jews are blood-relations of our Lord; if it were proper to boast of flesh and blood, the Jews belong more to Christ than we. I beg, therefore, my dear Papist, if you become tired of abusing me as a heretic, that you begin to revile me as a Jew…” Tot Luther a scris si asta unui catolic, cind era mai tinar. Scrierile anti-Semite le-a debitat la batrinete cind, dupa cum bine stim (v. unele afirmatii ale batrinului Billy Graham de ex.) ne cam lasa mintea (sau dam in cea a copiilor :)).
    Asta nu inseamna ca Bily Graham n-a fost formidabil folosit de Dumnezeu sau ca Luther n-a scris cintece care au strabatut veacurile.
    Baptistii – si respectiv, luteranii – s-ar supara daca cineva le-ar demite eroii din cauza unor ‘pacate ale batrinetii’ in loc sa-i judece dupa munca si roadele aduse zeci de ani pe ‘ogorul Evangheliei’… Si eu pe luterani nu vreau sa-i supar: o organizatie de-a lor mi-a platit biletul de avion cind am venit aici din lagarul austriac …in care m-am refugiat cind am fugit din lagarul communist al puilor de daci … (I love rabbit trails 🙂 )

  106. Elisa, din pacate nu observ nici o argumentare in cele ce spui mai sus, doar amenintare fara temei, bazata pe incredintarea proprie nu pe suport biblic. Inainte de a emite judecati sau verdicte ar trebui o argumentare, nu?

  107. Mda, intr-adevar o logica buna. Cred ca in fata scaunului de domnie toti vor canta cantari compuse si interpretate de penticostali romani, probabil cu aceeasi linie melodica, cu aceleasi instrumente (acordeonul va fi nelipsit) si bineinteles in romana. Domnul nu si-ar permite sa treaca peste aceste lucruri, nu?

  108. Todoran ce vrei sa spui cu asta „eu am fost acolo” esti cumva vreun expert sau trimis din cer si dupa parerea ta nu mai exsista comentarii?Citeste comentariul lui Nepocaitul sa vezi ca are mai multa drepate decit toti acesti vajnici aparartori ai lui suny care in primul rind se pricepe la muzica cit vaca la electronica si pocainta si mai putin.

  109. Oameni buni veniti-va in fire. Cum sa amestecam pe Duhul Sfant in asemenea lucruri??? In Biserica lui Dumnezeu trebuie sa fie randuiala si nu babilonie lumeasca. Cum puteti sa-L aduceti pe Dumnezeu la un asemenea nivel cum ca, El ar accepta asemenea forma de lauda!!!!!!! Asta este o jignire la adresa lui Dumnezeu.
    Va puteti imagina, ce imagine s-ar crea in cer in fata scaunului de domnie a lui Dumnezeu, daca toate neamurile acelea de la Apoc. 7:9,10 ar topai acolo dupa obiceiurile fiecaruia din tara si din regiunea lui de pe, pamant???

  110. S-a ajuns mult prea departe.Exista cantari care alunga duhurile rele, si cantari sau incantatii, care le invoca;de asemenea exista cantari care fac sa coboare Duhul Domnului, si cantari care se impotrivesc Duhului.
    Duhul Sfant n-are nimic in cantarea asta.

  111. Da, „Saracul” Hristos nu i-a intilnit pe astia sa le ia modelul,
    ca sa nu mai moara pe Cruce rastignit.
    Ce batjocura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    M-am uitat acum din nou..oribil, acolo nu mai Domnul nu este.
    Unde este Domnul este bucurie sfinta,
    care mai degraba te umple de lacrimi de bucurie.
    Vai voua!

  112. Baptistii cinta multe cintari ale fr Niculita Moldoveanu, care a compus 9000 de cintari,
    nu este deloc adevarat ca penticostalii..le-au laut..samd
    fiecare a cintat ceea ce i-a fost mai aproape in duh si inima.
    Prea general te exprimi, ca si cind totul s-a facut FIX asa, sa fim seriosi se cade, in toate.
    La inceput s-au cintat imnurile la baptisti, adevarate cintari pt biserica,
    Muzica din biserica nu trebuie sa fie simpatica. 😦

  113. Radu,
    Cine e prieten cu lumea este vrajmas cu Dumnezeu.
    Voua nu va e teama ca va veti petrece vesnicia in dans si joc(foc)
    pentru ca voi nu credeti in Viata Vesnica despre care a vorbit
    si pentru care A MURIT Mintuitorul, pt ca voi s-o aveti>
    Vad ca satana nici nu trebuie sa fie prea smecher ca va prinde f fain
    in mrejele lui.
    Alegerea o fac fiecare, merge omul unde vrea, cu Cel rau sau cu Dumnezeu;
    cu doi stapini nu se poate.
    Nimeni nu va ia cu sila in cer.
    Vrei sa fii robul lui Hristos, Ii calci pe urme, nu te lasi amagit.
    Plinsul si scrisnirea dintilor va fi in casa diavolului.
    Astazi zice Domnul POCAITI VA!

  114. Biblia spune ca noi, copii lui Dumnezeu trebuie sa fim diferiti de lume. OARE ASTA INSEAMNA DIFERIT ??????? DIFERIT DE…….RADU ILE?????CRED CA SUNNY IL CUNOASTE CHIAR F BINE DE CAUTA SA IL IMITE! ” frumos „!!!!!!!!!

  115. Frate Lascau,

    noi traim in perioada Noului Testament. Unele lucruri pe care le-a facut Dumnezeu in Vechiul Testament, s-au incheiat definitiv pentru totdeauna.

  116. Daca asta-i muzica crestina ,nu vreau sa mai ascult nici-odata muzica” crestina”.Omul asta n-are nimic de-aface cu muzica in primul rind ,apoi cu pocainta ,voi stiti.E o insulta la inteligenta omeneasca.Asta numiti voi pacaitii muzica crestina? Halal unde a-ti ajuns.Asta e un mediocru ,care face bani pe prostia voastra! Asta va baga in buzunar pe toti.Daca v-ar „cinta”:Pantalonii jos in numele lui hristos-,v-as vedea pe toti inx (cxxxx) gol topaind,ca nu va ajuta capul mai mult.Halal pocaiti unde a-ti ajuns,mai amestecati si pe D-zeu in asta!Va mai si certati intre voi care ,cu care.Lasati-va de manipulat oamenii.Oamenii disperati n-au nevoie de prostia asta ca sa iasa de-acolo.Daca nu puteti oferi altceva mai bun,sau cel putin mai frumos,inchideti-va bisericile si veniti la un spectacol de muzica populara romaneasca,ca va alegeti cu ceva mai mult,si-asa cel putin nu mai trebuie sa va certati si insultati intre voi, despre ce v-a spus sau nu D-zeu!

  117. Cand am ascultat prima data aceasta piesa m-am blocat .. si mi-am spus: „cum are tupeu Sunny sa …. sa ….” si tot incercam sa inteleg ce „legi” incalcat! Dar nu dupa mult timp, mi-am dat seama! A incalcat traditia penticostala din mine si a compus/cantat o piesa dupa Cuvantul lui Dumnezeu!
    Doamne iarta-ma ca te-am judecat si am incercat sa te limitez si sa te incadrez in niste sabloane impuse de altii!

    Albumul este extraordinar! Felicitari Sunny si felicitari bisericii care il sustine!
    Il ascult cu mare placere si sunt placut impresionat de profunzimea versurilor (in special piesa „Numai prin Harul Tau”).
    Voi constientizati mesajul transmis de acest album?!?! Sau doar judecati?

    D-zeu sa te binecuvinteze Sunny!
    D-zeu sa binecuvinteze biserica din care faci parte!

  118. Iubitule Radu, domn este Unu-l singur. Ar fi mai bine poate, frate Pete. Oare dupa ce calitati,clasificati – ‘ unii dintre cei mai buni pastori ‘ ? Iar in acest caz este un bun castig. Adica : O turma cu atatia pastori… necesita cheltuieli mai mari. Consuma mult,mananca mult,fiecare cu comenzile lui… Fiecare poate are si cainii lui,care trebuie si ei hraniti.. , deci este speranta de a-si forma fiecare ,o turma a lui. Oferta… este, secerisul este copt. Daca sunt ‘calificati pescari’ – marea este plina cu de toate. Pesti,taratoare,animale,animalute,dobitoace… Trebuie pescuit si apoi zice regulamentul,trebuie sortat doar ce este bun. OK ? Sau turma are poate si multe capre…nu doar oi. Stiti ca oile sunt la camp deschis. Caprele mai mult prin adancimile padurii. Daca le lasi in voie ,iti mananca pomii fructiferi. Ele ,caprele doar noaptea desigur,sunt inpreuna cu oile.

  119. Iubitule, la ‘analiza numelui’ am detaliat cate ceva,acolo. Prin zona de nord a Romaniei,gandirea populara,experienta vietii,face si caracterizeaza numele unei persoane,dupa comportamentul sau in viata. Si invers. Stim ce a zis femeia: Dl. meu,cum ii este numele ,asa este si el. Despre Nabal-cum stim.Este procedura veche. Si un cazul de fata…vede-m caci este bine apreciat , ritmul morasenesc,traditia zonala etc. Tare le mai amestecam. Pavel s-a ridicat impotriva lui Petru cand a considerat necesar, iar aceasta i-a fost de bine lui ap.Petru. S-a corectat.

  120. Daca Sunny, (de unde deriva si acest nume ?) stie ce face, cel ce il insufla,stie desigur mai bine ce face. Ori Unul,ori altul. Citim ca…Penina o intepa pe Ana. Dar pe ea, pe Penina; cine o intepa ? Apropo : Unde scrie caci primeaza,are intaietate, traditia si ritmul unui neam,natiune (goimi.neamuri pagane) versus, in detrimentul, credintei sfinte,data o data (doar o data)-pentru totdeauna ? Mantuitorul Iisus,a desfiintat toate traditiile,culturile popoarelor si a adus si ne-a aratat altceva nou. Si El a spus : EU NU FAC NIMIC DE LA MINE,DECAT CEEA CE VAD PE TATA-L FACAND. Si a mai zis: M-AM POGORAT DIN CER SA FAC NU VOIA MEA,CI VOIA CELUI CE M-A TRIMIS. Inteleg caci : Calea este ingusta, dar daca ne mai cade cate un picior alaturi de carare , cand urca-m din nou pe ea,murdarim traseul,incurca-m circulatia.

  121. Ca si Hora facuta de catre apostoli cu Domnul?
    care „au iesit si au cintat o cintare noua?”

    Ne-a fost lasat scris cum trebuie „sa te porti(Timotee) in
    Casa Domnului, unde cind intri trebuie sa-ti pazesti piciorul,
    caci este un loc sfint.
    Numai cei ce sunt ai Domnului, avind Duhul, vor avea de suferit
    pt evlavie, chiar in casa lor.
    Restul..
    mila si indurarea Domnului.

  122. Pete – 1) Eu vorbeam mai sus de o apartenenta etnica, la fel cum vorbea si pavel, nu de o stare sau o dependenta a omului, cum spuneai tu – vad ca lipsa ta de experienta isi face simtita prezenta aici
    2) Din cate stiu, Mantuitorul nu a chemat vamesii la adunare ca sa ii evanghelizeze, ci s-a dus si a luat cina cu ei, in casa lor, ca sa le vesteasca Evanghelia.
    3) Observ din postarile tale ca nu urmaresti decat sa provoci pentru a avea cu cine sa te contrezi, ceea ce nu e deloc constructiv si nici pe departe o dovada a faptului ca Duhul Domnului te conduce

  123. Va aduceti aminte de baietii lui Aron care au pus foc strain pe altar si ce s-a intimplat???!!
    Am ascultat marturia lui Sunny. De multe ori zelul nostru de a servi pe D-zeu o ia inaintea
    ungerii de care avem nevoie si nu veghem. Doamne ai mila de noi toti!!!
    Supunere nu mai este demult in biserica iar la multi pastori le e frica sa spuna adevarul, ori sant trimisi sa nu-l spuna , ori nu vor sa deranjeze. Pe dac bineinteles!!!! Am vazut lucrari ale Domnului duse de rapa din lipsa intelepciunii.
    I-as spune fratelui Sunny sa citeasca Biblia si sa se roage caci asa va veni inspiratia divina!!! Domnul sa fie cu el!!

  124. Vai frate Dionisie, cita modestie ………..mai ca da pe dinafara…….
    Deci penticostalii is cei mai cei dintre cei mai cei…. (buni, destepti, frumosi, sfinti si primii la imparatie, si la rasplatiri, nu ????) 🙂
    Parca nu despre asta discutaram pe-aici, ori ma insel eu ??

    Daca sint tineri in biserici care traiesc duplicitar, cu MASCA sfinteniei IN biserica si cu traiul lumii in afara credeti ca ii indreptam „indopindu-i” cu muzica de genul mai sus ???
    Tinerii aceia NU il cunosc pe Hristos, NU au vietile schimbate, NU s-au pocait de fel chiar daca sint botezati , NU au experimentat de fel NASTEREA DIN NOU. Sint acolo in virtutea inertiei, si considera Bisericile Romanesti niste CLUBURI Romanesti cu „caracter Crestin” si sint in cautarea unui Club mai bun, mai interesant tot timpul. Ei au nevoie de CUVINT si de cercetarea Duhului lui Dumnezeu, de o schimbare totala a omului de dinauntru. Iar la aceea se cere post, lacrimi si rugaciuni staruitoare… stiti , tot lucruri din alea „invechite de depasite” , cu care se indeletniceau pe vremuri batrinii nostri invechiti si de care-si mai aduc aminte tot mai rar cei de moda noua, care considera ca totul s-a invechit si trebuie schimbat. 🙂

    Hristos a zis „Duceti-va in toata LUMEA si propovaduiti Evanghelia…”
    Zis-a oare sa aducem LUMEA in biserica, adunare ???? In loc sa se schimbe Lumea sa ne schimbam noi, dupa ce l-am cunoscut pe Hristos si Harul Lui, sa aducem necuratia intr-un loc curat si sfint ???
    Oare chiar cu NIMIC nu trebuie sa ne mai deosebim de lume , de cei care traiesc in pacat ?

    Nu am absolut nimic impotriva muzicii populare, sau a muzicii de la Oas. Daca se cinta la Hora (daca se mai fac asa ceva in Romania,) ori la discoteca (mai exista ?). Cui ii place si-i face bine la suflet, umpla-si urechile cu ea pina i-or tiui de-atita chiuit si turait.

    Dar in casa Domnului sa cinti asa ceva ,zice-se spre slava LUI ?????
    Hai sa fim seriosi si sa judecam drept., avem Scripturile, de ce sa scoatem versetele din context in loc sa le cercetam in intregime, si sa recunoastem ca Domnul Iubeste pe cel cu inima zdrobita nu pe cel cu opincile ori „pantifiorii” scilciati de la atita topaiala.
    Nicaieri in Noul Testament nu zice despre Domnul Isus ca a sarit la joc, ca a jucat, ori ca a chiuit, doar ca a … plins .

    M-as bucura daca nu ne-am mai amgi ca avem de-a face cu un dusman ca diavolul, care ar fi prost si usor de dus de nas. ci dimpotriva este nespus de destept, de viclean si foarte priceput in a se transforma pina si intr-un inger de lumina ca sa insele daca este cu putinta si pe cei alesi. Si MUZICA este specialitatea lui.
    Muzicile au rupt bisericile si inca le mai rup, au creat discutii interminabile intre „generatii datorita felului in care noul val de credinciosi vor sa se „inchine” in biserici, tot mai zgomotos, metalic si „luminos-intunecos”, pentru ca acel rau vrea si el macar un pic din slava ce se cuvine numai si numai Domnului Dumnezeu.
    Sintem datori sa veghem necontenit sa nu cadem in mreaja satanei, sa nu fim biruiti de ispita si sa aducem intotdeauna o jerfa de „miros placut ” Domnului dintr-o inima curata.

  125. Kate nu am zis nimic despre zgomot si dans, cu alte cuvinte am vrut sa spun ca trebuie sa ne lasam calauziti de Duhul Domnului dar in smerenie , caci daca zgomotul si dansul sa nt ispirate de diavol ori de carne vom avea roada lor. Iubesc pe Domnul si iubesc sa cant laudele Sale si sa dansez deasemenea. Cum a spus ZOYA ca asa ne invata si Pavel ce hranim aia ne conduce. In ziua de astazi hranim trupul nu duhul , vrem noi sa jucam rolul Lui D-zeu. God bless you!!!

  126. Adriana ,subscriu comentariului tau !.Cat despre „cutiute” , am constatat ca aici in State, numarul, arhitectura, culoarea cat si marimea lor, a(u) devenit o afacere profitabila,egoista si comercial competitiva, fara ca sa urmaresca imperativ implinirea Noii Porunci ceruta de Hristos ! .

  127. Puiu de dac cu Hip hop romanesc ,

    Cu adevarat fiu de dac( cu sau fara „r”) , ca un fiu de Dumnezeu nu s-ar mai numi dac…

    Incerc sa m-il imaginez pe Domnul Isus cu palaria intr-o parte jucind cu „puiul de dac”

    Sau pe fratele Cornel Ilioi , sau pe fratele Lascau, sau pe fratele Ionescu…

    Bisericosii moderni au si ei nevoie sa se distreze…

    Ca stramosii …”Poporul a şezut de a mîncat şi a băut; apoi s’au sculat să joace”

    In istoria bisericii crestine avem citeva referinte

    „Commodius, writing around 240, associated dancing with worldliness: „You are rejecting the law when you wish to please the world. You dance in your houses. Instead of psalms, you sing love songs.

    Cyprian, „The fact that David led the dances in the presence of God is no sanction for faithful Christians to occupy seats in the public theater. For David did not twist his limbs about in obscene movements. He did not depict in his dancing the story of Grecian lust.”
    Source:Christian History.net

    Exista un verset in care sa fie descris un dans in templu, sinagoga or in biserica…?

  128. Teo. Nu mi-am expus încă părerea mea cu privire la materialul postat. Mi-am exprimat dezacordul cu teologia din comentariul lui Adriana. Nu „toți cei ce trăiesc sub călăuzirea Duhului au primit o astfel de licență divină”. Nu am primit atributele lui Dumnezeu – NU suntem Dumnezeu. Numai Dumnezeu poate stabili, de exemplu, ce este iubirea. După definițiile noastre Îl putem acuza (cum Îl acuză cei necredincioși) că ar fi lipsit de iubire, lăsând să se petreacă răul din jurul nostru fără să intervină. Evreii din Holocaust au tras concluzia că Dumnezeu a murit, pentru că după înțelegerea lor, El ar fi trebuit să intervină miraculos în salvarea lor.
    Dumnezeu poate cere lucruri bizare, după normele noastre, unor oamenii speciali cu scopuri speciale. Acestea nu ne dau și nouă dreptul să le facem ca normative. Dacă Sunny are o astfel de licență de la Domnul, nu am comentarii…

  129. Radu cu betivul te faci betiv ca sa-l cistigi ? si alte exemple ,sa nu crezi ca Pavel s-a dus in templele grecesti s-a destrabalat cu ei si apoi le-a vestit evanghelia , dar ne place sa alegem versete care habar n-ai intelesul lor ,numai ca sa-ti justifici punctul tau de vedere gresit

  130. Frate Lascau,
    ma bucur ca ati lasat si dvs. un comentariu la postarea aceasta, in felul acesta am aflat si opinia dvs… ca pe a celorlalti oricum le-am citit. Ati mentionat ideea „licentelor” divine, ca fiind exceptii de la reguli, insa stau si va intreb: oare nu toti cei ce traiesc sub calauzirea Duhului, au primit o astfel de licenta divina? Tendinta noastra este sa ii conformam pe toti cei ce vin la Domnul, insa citind Scriptura, imi dau seama ca toti oamenii „mari” ai lui Dumnezeu au fost ursul latrat din binecunoscutul proverb: cainii latra, ursul merge. David, Isaia, Osea, Ioan Botezatorul, Isus sunt doar cateva exemple in aceasta privinta. Oamenii astia au stiut sa „traiasca”, implinindu-si chemarea, timp in care au fost inconjurati de multi care dezaprobau lucrarea lor. Cat priveste lucrarea lui Sunny, conteaza daca jumatate din opiniile postate aici sunt pro, iar cealalta jumatate contra? Tot latrat este. Se va opri din lucrarea ce o face oare? Sper ca nu, pentru ca el va da socoteala de cum si-a indeplinit „licenta” divina, si apropos, eu voi da socoteala pentru cum mi-am indeplinit-o pe a mea.

  131. Tot super tare , tot de Luther…
    “Set fire to their synagogues or schools,”
    “the Jews should be razed and destroyed,”

    Jewish “prayer books and Talmudic writings, in which such idolatry, lies, cursing, and blasphemy are taught, [should] be taken from them.”

    In addition, “their rabbis [should] be forbidden to teach on pain of loss of life and limb.”

    Daca tot apelam la intelepciunea lui Luter

  132. Eu cred ca in viata de apoi POCAITII care au muncit si au arat, au semanat si au secerat in ogoare grele, facandu-se cu iudeul iudeu, cu grecul grec si cu morosanul morosan, numai de dragul de a-i salva, vor avea o mare rasplata.
    La fel de bine vor fi rasplatiti si POCAITII care in loc sa munceasca pentru Dumnezeu ii critica pe cei dinainte, ocarandu-i din spatele tastaturii. De asta are Dumnezeu nevoie, de judecatori, nu de lucratori, asa-i?

  133. Fara suparare celor cu comment-uri negative. Biserica penticostala, cea care se presupune ca actioneaza cel mai drept si cel mai biblic, biserica adevarata cu oamenii cei mai adevarati si mai sfinti, e plina cu tineri care canta in fata, stau sfinti pe scaun si dupa isi scot tigara din buzunar, se drogheaza si mai fac si alte lucruri care nu merita spuse. Nu sunt povesti, este realitatea in care traim. Si le lasam sa treaca pe langa noi iar cand vin alti tineri care vor sa schimbe ceva, dispusi si nelimitati de cutiutele formate de oameni repede se activeaza simtul critic. Parerea mea este sa fim deschisi, intelepti si sa nu fim ca fariseii. S-ar putea ca, cu tineri din acestia Dumnezeu sa lucreze foarte tare si multi critici sa ramana pe langa. Fac o treaba foarte buna!

  134. Sarah,
    frumos ai scris.
    Raceala in timp ce cintai, TV..nu ti mai provoca placere..sunt de la Sfintul Duh,
    Sfintul Duh face diferenta.
    Nici eu nu am inteles, cind, fiind imbracata in pantaloni, imediat dupa ce m-am botezat,
    m-am intilnit cu o familie mai in virsta..de ce am simtit asa o stare de disconfort.
    de unde…? atunci habar nu aveam DE UNDE.
    M-am tras un pas inapoi un pic, incercind parca sa ma ascund de ceva…
    Imediat m-am scuzat ” stiti vin din Noua”(unde era o zona verde a orasului)
    unde se recreau brasovenii.
    Cind iti doresti sa-L asculti pe Domnul, El te invata, te lumineaza,
    nu trebuie sa te invete niciun om, spune Scriptura.
    Oooo, si e atit de frumos , simti ca ceva s-a schimbat in tine.
    Nu-ti mai place lumea.

  135. Da, am stat prea mult in cutiute strimte,
    cind avem asa o cale larga;
    hai Ţurai si Ţurai…
    hai cu toti pe ea , ce mai stai …Turai si Turai
    Cum poti rasuci in felul acesta Cuvintul Domnului?
    Ori a spus Isus Hristos sa ne delimitam pina si fratii nostri,
    daca -numai daca -sunt lacomi, par exemple
    si trebuie sa te departezi de ei..
    cunosti ce spune Domnul in predica de pe Munte?
    stii ca Hristos a spus sa ne luam crucea si sa-l urmam?
    stii ca Duhul Sfint preamareste pe Fiul , dindu-i slava si ca nu se lasa batjocorit?
    Stii ca exista o singura Cale pt viata? calea ingusta si Poarta strimta?
    Stii cum ne calauzetse Duhul sfint sa tarim viata, si ca fara traire prin Duhul
    suntem morti?
    N-i ma fa farisei pe cei care vorbesc cuvintele lui Dumnezeu.
    Prea mare mestecatura, fara cap si coada.

    Am scris si despre cele spuse despre Isaia..
    dar nu merita sa chinuim pe toata lumea cu asa ineptii.

  136. Baptistii au „imprumutat „cantarile de la luterani si reformati care la randul lor le-au luat din folclorul german.Deci muzica populara….germana.Penticostalii au „imprumutat”majoritatea cantarilor de la baptisti si au mai adaugat si altele cu un pronuntat iz popular ardelenesc (poporasul meu.poporasul meu etc)Adventistii au „imprumutat”tot de la baptisti dar au prelucrat oarecum unele melodii spre muzica culta.
    Trebuie sa recunoastem ca melodiile care se canta in Bis. Ortodoxa sunt cel mai aproape de felul in care se canta in Orient si probabil ca asemanator se canta si pe vremea Mantuitorului si a apostolilor.Dar si aceste cantari erau tot populare .Aceea era muzica vremii.
    Prin urmare concluzia este ca in toate bisericile se canta muzica …populara :germana,ebraica romaneasca.
    Cat despre ceea ce s-a propus in postare muzica e simpatica participantii la fel ,eu nu ma grabesc sa-i judec.Dar nici nu ma pot manifesta ca ei .Dumnezeu ne-a facut diferiti si de aceea ne manifestam diferit.

    Astept si cred ca nu numai eu parerea fr Petrica Lascau despre subiectul propus de dansul.

  137. Cand David a vrut sa aduca Chivotul in casa sa, dupa ce fusese trimis inapoi la Israeliti de catre Filisteni pe un car tras de boi, a procedat facand la fel ca Filistenii. A creat un car tras de boi. Dumnezeu a fost furios si a ucis pe Uza. David a invatat, dupa ce a citit legea, ca nu oricum si oricine poate sa duca chivotul. Tot asa procedam si noi astazi. Ne stiind scripturile si ne avand o relatie cu Dumnezeu ci doar multa pasiune, incercam sa-I aducem inchinare lui Dumnezeu uitandu-ne la modelu lumesc. Sa nu ne miram daca Dumnezeu se va mania intr-o buna zi pe noi. In mod sigur trupa are intentii bune dar sa fim totusi atenti la proverbul care spune: calea spre iad e pavata cu intentii bune. Domnu sa ne dea lumina Lui.

  138. Kate- sint de acord cu dumneata ,dar toate aste sa le faca in strada in Moluri,piete etc – nu in cortul Domnului. Au ei curajul acesta???. Scrie in biblie -M-am saturat de sarbatorile,jocurile si jertfele voastre-vreau inima voastra zdrobita…..Bine zice- ZOYA- astazi hranim trupul, nici decum sufletul. God bless you

  139. Adriana.
    Nici eu nu sunt un om căruia îi place să stea în cutiuța creată de alții. Gândesc și acționez în afara cutiei. Simpatizez cu cei asemenea mie. Am însă o problemă cu linia de gândire a comentariulu tău. Dumnezeu este suveran și El este Cel ce stabilește ceea ce este bine și ceea ce este rău. El nu este obligat să se încadreze în normele noastre și nici să respecte definițiile noastre, atât ale lucrurilor bune cât și ale celor rele. Eu nu pot să mă port ca El stabilind eu ceea ce este bine și ceea ce este rău. Trebuie să-I respect definițiile Lui. El poate face ceea ce vrea. El poate cere lui Isaia să umble gol, pe când eu nu pot decide în virtutea acestui fapt să umblu gol sau să spun că a umbla gol în public este OK. El poate să-i ceară lui Osea să se căsătorească cu o prostituată, pe când nouă ne-a poruncit s-o facem „în Domnul” cu o fete credincioase.
    Nu cred că trebuie să căutăm acele „licențe” divine, care sunt excepții de la reguli pe care Și-le permite Dumnezeu, și să ne facem din ele normele.

  140. Oare ce ne invata Hristos cel sarac?
    sa sarim, sa jucam, sa topaim?
    Asa IL slavea EL pe TATAL CERESC?
    Esti in Noul Legamint sau in cel in care ceri dinte pentru dinte?

  141. Da,
    au stat cu Domnul Viorel Chis la masa, cind au hotarit sa se lase de lume si sa vina la Domnul;
    despre Calvar, Ghetimane, nu ar trebui sa hălălăaim, ca tot ne apuca somnul;
    treziti va pina nu va apuca somnul groazei.
    Un Dumnezeu cu streangul, care sa mature pacatul din Casa LUI nu ne prea place;
    doare????
    nu, nu ne mai doare nimic.
    Slava e a noastra!
    NU ASA L-am invatat noi pe Hristos.
    „Ma lupt ca sa apuc viata vesnica” asa spune apostolul.
    Voi nu v-ati luptat pina la singe impotriva pacatului!!!
    Aibe mila Domnul de cei carora le mai pasa de vesnicii in slava, unde nu va intra nimic NIMIC necurat.

  142. Cintarea nu pomeneste nici o data macar numele Domnului. Este o inchinare la natura si la Marele Spirit. Ma intreb de ce a-ti pus-o aici.

  143. Aici mai incet frate. Uitate mai bine, ca toate au haine si pantaloni de dama, nu de barbati. 🙂

  144. Sa nu confundam Tara oasilor, care este Romania cu Jungla;
    inchinarea la noi in Romania se face altfel decit in Jungla desigur;
    sa nu le amestecam. 🙂
    hai s-o dam si pe Oas, ca -s simpatici, nu ne mai ajunge marturia,
    pt ca nu o avem;
    ne-am cam plictisit de Dumnezeu, nu mai avem niciun semn de reverenta profunda fata de lucrurile divine;
    daca nu avem simtul sacrului,, nu putem avea nicio receptivitate fata de Dumnezeu si fata de adevar.
    Ne purtam de parca am fi doar un pumn de tarina finita si ispravita.
    Improvizam si umblam de ici colo, sperind sa avem parte de cer la sfirsit, dar am uitat scopurile eterne, suntem obositi d erugaciune si plictisiti de Dumnezeu.

    AW Tozer despre biserica:

    Biserica asa cum o vedem noi astazi , este nesimetrica, foarte complexa, si oricum altcumva,

    dar nu frumoasa.

    Intr-adevar cred ca daca un inger al Domnului ar fi familiarizat cu biserica asa cum apare ea

    in Noul Testament, si apoi ar fi trimis pe pamint sa sa incerce sa o localizeze, ar fi extrem

    de indoielnic ca mesagerul ceresc ar recunoaste ceva ce exista acum pe tarimul religiei ca

    fiind biserica pe care o cauta.

    Atit de mult ne-am departat de modelul aratat noua pe Munte.

  145. Da ai dreptate! este opinia ta, tine-o pentru tine!
    lasa-ne pe noi ceilalti sa sarim pt Domnul, sa chiuim pentru El, sa strigam pt El, asa cum scrie in Scriptura.

    Ieremia 31:7
    Căci aşa vorbeşte Domnul: ,Strigaţi de bucurie asupra lui Iacov, chiuiţi de veselie în fruntea neamurilor! Înălţaţi-vă glasurile, cîntaţi laude, şi ziceţi: ,Doamne, izbăveşte pe poporul Tău, pe rămăşiţa lui Israel!“
    Psalmi 150:4
    Lăudaţi -L cu timpane şi cu jocuri, lăudaţi -L, cîntînd cu instrumente cu coarde şi cu cavalul.
    Luca 6:23
    Bucuraţi-vă în ziua aceea, şi săltaţi de veselie; pentrucă răsplata voastră este mare în cer; căci tot aşa făceau părinţii lor cu proorocii.
    Psalmi 149:3
    Să laude Numele Lui cu jocuri, să -L laude cu toba şi cu arfa!

  146. E usor sa stam pe margine sa ne credem superiori spirituali si sa judecam… nu e biblic… nu e de la Dumnezeu …. are drac ….Dar oare nu ne asemanam cu fariseii care au facut acelas lucru cu Isus, fiul lui Dumnezeu?
    Doar pentru ca Isus nu s-a potrivit cu cutiutia care o aveau ei …. Doar pentru ca a ofensat tiparele lor religioase au spus despre El … are drac… nu e in conformitate cu “legea” noastra care am primit-o de la Moise (vezi nota la toti care cred ca credinta adevarat e cea traita de fratele nu stiu care)…. cum poate sa faca lucrurile astea ….. cum poate sa foloseasca scuipat sa vindece pe cineva…. Cum poate sa lase o prostituata sa ii spele picioarele si sa I le sarute…. E bautor de vin.. nu e de la Dumnezeu…. si multe altele ….

    Doar pentru ca piesa asta nu intra in cutiuta noastra stramta de penticostali nu inseamna ca nu e de la Dumnezeu… doar pentru ca ne ofenseaza si Suny nu intra in tiparul nostru de om evlavios nu inseamna ca nu e folosit de Dumnezeu…. doar pentru ca nu se potriveste cu metoda noastra …..nu inseamna ca Dumnezeu nu poate lucra si asa…..

    Citesc Biblia si imi dau seama ca Dumnezeul pe care il aud in predicile noastre nu are nimic de-a face cu Cel din Biblie… Un Dumenzeu care ii cere lui Isaia sa umble gol prin cetate, care ii cere lui Osea sa se casatoreasca cu o prostituata… care ii cere lui Avraam sa isi sacrifice fiul… un Dumenzeu care se naste intr-o iesle … un Dumnezeu care alege sa moara pentru pacatele noastre… ce logica au toate astea?… oare pot intra toate astea in cutiutele noastre, se potrivesc cu metodele noastre? Deloc.

    Probabil ca e timpul sa iesim din cutiutele noastre stramte si inguste ca sa nu primim judecata care au primit-o fariseii ….

  147. Domnu Pete, biserica aceasta are unii dintre cei mai buni pastori din Romania si bineinteles ca sunt prezenti si ei in sala si se bucura de inchinarea in Domnul

  148. David, eu nu am citit de la pavel sa ocarasca pe nimeni legat de numele lui, cum faci tu. Tranca este numele lui de familie. Cu siguranta in tine se vede si se citeste caracterul lui Cristos si manifestarea Duhului, este evident.

  149. Botezati-i repede , da . Sa nu le treaca . De asta sunt pline adunarile de morti si de derbedei . Ca pe vremea lui Daniel . Spune un pastor din Ardeal : Ei…multi draci am botezat eu . Dar atunci , la botez , a fost -mare sarbatoare. Zimbete largi,flori,masa zdravana . Apoi dezastru , astazi sunt pierduti , departe , locul lor este gol . Mai rau de …7 ori , ca inainte. Botezatorul Ioan , ia botezat , dar a strigat inainte la ei . Se incepe pocainta de la : A doua haina – data altuia , dim mancare – la fel , apoi care iti este scopul : Vrei sa te mariti , sa te insori urgent , pleci la ‘munca’ in tari straine , tie frica de viitor ? Hai botezati-ma, ca sa se face…Apropo de casatorie : Isac inainte de aceasta, a iesit la camp… Acolo isi petrecea viata, credinta. Dar mai inainte s-a lasat pus pe altar. Jertfire apoi lucru campului, apoi zidesteti casa. Rebeca la randul ei…a calatorit ceva timp cu…cu Eleazar , trimisul tatalui . Duhul este Trimisul Tatalui. Duhul Sfant. Lucrand ceva ani la camp, ai drept la o casatorie. Apoin doi cate doi,spune Mantuitorul,in viata mai departe…

  150. Cintarile din Bisericile neoprotestante din Romania PRE-revolutionara au fost „ca la inmormintare” ???????????
    N-a fost bucurie in biserici , n-a fost har , n-au fost treziri ??? Ne temeam chiar asa de tare de comunisti ?
    Ba au fost lacrimi, pocainta, cutremur in omul dinauntru, nasteri din nou, traire sfinta a cuvintului si marturie.
    Ati ascultat oare cintarile lui Ioan Chismorie Maderatanul, a lui Iovan Miclea, a lui Niculita Moldovanu ?????
    Daca nu, dati un search pe youtube , sa vedeti ce muzica „de inmormintare” au compus fratii acestia, sa simtiti cum se coboara cerul in acordurile muzicii, cum se cerceteaza inima si se umplu ochii de lacrimi si NU o iau picioarele si mintea razna.
    Cind cinta biserica si corul la inchinare, era cerul in adunare si rasunau cintarile pina in strada in ciuda comunistilor.
    🙂

  151. Cintarea (melodia) este Amazing Grace intradevar , (nu stiu daca e in Cherokee language, -nu cunosc limba- oricum in romaneste nu e 🙂 ) insa imaginile clipului nu sint de fel in „acord” cu cintarea pentru ca promoveaza „marele spirit-„; inchinarea la lup si la Natura…..
    Cintarea e una dar mesajul „vizual e total cu totul altul, e New Age 100%.
    Nu confundati „ambalajul” cu „continutul”.

  152. Teo versetul care scrie ca femeia sa nu poarte haine barbatesti nu l-ai gasit? La astia nu le mai este frica de dracu pentru ca s-au obisnuit impreuna .

  153. D-zeu este sfant si cand cautam fata Lui ori ne inchinam LUi, tebuie sa o facem in sfintenie, piosenie….in duh si adevar…asa am invatat din Scripturi. Unii spun ca pocaitii au desacralizat pe D-zeu. Trbuie sa ne dezbracam de omul vechi , ce nu a fost inspirat de D-zeu. Nu sustin ca eu detin adevarul prin experienta mea , vreau doar sa o impartasesc. Am venit la Domnul din lume, din bis. ortodoxa intr-o mica biserica baptista din Harghita. In prima duminica cand am fost la bis. am fost invitata la masa la fratele pastor, unsfant al Domnului , asa spuneau cei din lume. Cand m-am dus acasa am dat drumul la tv si dintr-o data am simtit ca era ceva strain de mine, respingator si a trbuit sa-l inchid imediat. Apoi la vreo 2 sapatamani in biserica cantam o cantare din cartea de imnuri si dintr-o data am simtit o raceala in inima mea. M-am oprit din cantat sa vad ce se intimpla si am realizat ca melodia era a unui cantec lumesc cantat de un cantaret francez. Am spus asta la surori si ele au dat din umeri ca si cand nu ar conta. Dar de ce am simtit totusi raceala si nu am mai putut sa cant acel cantec?

    Pe urma Domnul m-a dus prin cateva tari vestice si am realizat ca spre vest Scriptura si viata cu Domnul este diluata . In Canada Domnul m-a trimis la Bible School unde se canta astfel de melodii care la unii tineri studenti le aprindeau pofte trupesti, si au fost cazuri de fete insarcinate…….Nu judec pe nimeni Domnul ne stie inimile la fiecare, dar sa nu cadem in latul vrajmasului, ci cred ca este bine sa spunem lucrurilor pe nume, caci D-zeu cand a stabilit lumea si legile Lui nu a intrebat pe nimeni, ci a facut totul dupa intepciunea sa perfecta. Opiniile noastre nu cred ca conteaza si daca nu sant in linie cu Cuvantul ne osandim singuri. Pe mine una ma doare sufletul cand vad cum fratii din tara copie vestul…e ceva care gidila firea.Domnul sa aiba mila de noi toti!

  154. M-i se pare ca tot cam asa se manifesta si evreii cind cinta, chiar si cei crestini, mesianici.
    Noi am fost pina acum la cealalata extrema, asa ca la inmormintare, nu s-a prea vazut bucurie in timpul cintarilor. Poate si pt. faptul ca nu am fost liberi sub comunisti, intotdeauna am fost cu frica si pina la urma a devenit traditie.

  155. pentru multi acestea sint greu de inteles ,dar acestea cum mai ajung sa fie intelese?

    Azi ca in toate timpurile de generatii intilnim ,persoane si persoane care in puterea de instruire si de invatare ajung la astfel de manifeste ,iar copii le copiaza si le transmit mai departe !!!atit in sistemul social,politic cat si religios influientele se transmit si altii le percep !!!De aceea avem paginile Sfintelor Scripturi sa invatam fim desavarsiti si cu totul destoinici pentru orice lucrare buna. 2 Timotei cap.3 cu 16 la 17.Acum cine invata alte traditii,obiceiuri si traditii ,ajunge sa expuna ca poporul Israel lucruri noi in mijlocul poporului crestin.Muzica este doar o calitate,dar daca discutam si de celelate calitati firesti ajungem surprinsi ;ce se intimpla!!!O scriu din experienta !!Si Mos Ion Roata si multi altii stiu foarte bine despre ce scriu .Si nu sint surprins absolut de nimic fiindca in 2 Timotei cap.4 gasim scris;” 1. Te rog fierbinte, inaintea lui Dumnezeu si inaintea lui Hristos Isus, care are sa judece viii si mortii, si pentru aratarea si Imparatia Sa:
    2. propovaduieste Cuvantul, staruie asupra lui la timp si nelatimp, mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si invatatura. 3. Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor.
    4. Isi vor intoarce urechea de la adevar si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite.
    5. Dar tu fii treaz in toate lucrurile, rabda suferintele, fa lucrul unui evanghelist si implineste-ti bine slujba. „

  156. TULAI DOMNE…Se zice pi la maramu . O bolunzit…pocaitii . Intr-o curte la firma , soferul credincios pune o caseta cu cantari. Cu oarecare ritm . Anii ‘ 80 ( cand eram mai inapoiati ) Se apropie un tanar ‘ filistean’ si incepe a dansa . Colegul lui , fratele Mortzy ii zice : Ma ..este de la pocaiti . Acest ‘necredincios’ , se schimba la fata,se opreste brusc, cu un respect…regal . Se simpte adanc vinovat. Ce duh (Duh) la insufletit ? Cui a acordat respectul si cu ce manifestare ? Tranca…este ..osanul cu care nu te pui ? Dar acela a murit nu ? Inca nu a trecut prin mare ? Fazele…Sau a trecut,trece pe langa, pe uscat . Sau tot prin …pustiu se invarte ? Privitorii lui, probabil se uita la diploma lui teologica , si apoi topaie. Sau cum ? Sau oricum ? Ca absolvent..isi formeaza o turma , sa merite osteneala nu ? Diferenta fata de , sa zice-m : Geither, fratii africani, Speranta in studiou ( care ar trebui sa admita si aplauze -DOMNULUI ) sau izbucnirile de glorificare : Aplauze, fluierituri,zgomote spontane pe marile arene de evanghelizari la Joyce Meyer, R.Bonke , B. Graham chiar si altii . Acestea sunt manifestari ale crezului,ale Duhului Sfant din credinciosii Lui. Nu inbat-am oamenii cu apa,spunea odata Nelu Istrate.Nu imit-am pe Isus pt. a atrage oamenii la El. Sunt satui ei de ce si cu ce se hranesc in robie. Intorsi la Domnul , se canta : O cantare noua . Noua fata de cele vechi si fata de vechea viata care necesita zilnic inoire . Nu voi sa va intoarceti la ei , ci ei sa vina, sa se intoarca, la voi. Poti fii si inger dar poti fii si demon . Manifestarile de bucurie si adorare , cand Duhul Domnului este prezent in popor, in adunare,la asa zis mai nou inchinare, este spontana,curata la toti,dar in ‘reprize’ mai mici. Nu vine D-l doar la unul cand sunt toti copii Lui la un loc. Parca iL simpt,parca este aici,zicea Stefanica Nemes.Dar numai el stie ce simtea si vedea. Ceilalti nimic, ioc .Nu se aduce foc strain in popor israeliti. Stim ce azis teologul ca : Diavolul este maimuta lui D-zeu. Imita,falsifica. Sa nu fie vre-un baal acolo la inchinare. Duhul D-lui, se primeste prin cereri dar traind Cuvantul. Focuri de paie: Ici si colo. Ingeri de lumina. Cadelnite goale. Parfum frumos mirositor,mai putin . Vom mai vedea . Recomand o vizita pana in Afrika la fratii cu vietile chiar,amenintate zilnic. O vizita la Emmanuel Tv , in Nygeria. La profetul,pastorul Joshua. Are confirmari concrete, puternice la ce spune si chiar…face. Minuni ca in primii ani dupa inaltarea Domnului. Doar asa se spune in predici ca : Isus este acelasi… Nu ? Fapte nu vorbe,cuvinte . Puterea , spune ap.Pavel .

  157. Eu cred ca este de datoria noastră de-a identifica deraieri de la calea dreapta si de-a le expune. Noi avem răspunderea de-a avea discernamant spiritual astfel încât sa demascam lucrările neroditoare ale intunericului, ba mai mult „sa le osandim”. Nu- l judec pe Sunny sau trupa, nici măcar nu le chestionez sinceritatea sau motivatia buna. Cred totuși ca dintr-un zel excesiv uneori putem comite greșeli costisitoare. Noi nu trebuie sa uitam ca nu noi convingem sau atragem oamenii la Hristos ci Duhul lui Dumnezeu o face prin noi. Prin urmare, noi nu trebuie sa devenim firesti pentru a avea priza la publicul secular crezand ca le putem vârî pe gât mesajul evangheliei îmbrăcat in chiote si topaituri. Ceea ce am vizionat este un compromis între pocainta si discoteca. Nu merge pentru ca cele doua sunt incompatibile si nu este greu de a vedea acest lucru. Doar părerea mea…

  158. Da, se poate coborî și mai jos.

    Se poate coborî cu demnitate, ca un adevărat levit sfânt și curat care nu-și permite să își murdărească hainele ridicându-l pe cel căzut între tâlhari.

    Se poate coborî și mai jos spre Ierihon însă trebuie să ai stofă, să ai croială bisericească impecabilă și inimă suficient de tare încât să te lase să treci înainte pe alături.

    Se poate coborî. Și chiar se coboară.

  159. mai bine mergi la discoteca decat sa ii asculti pe „fratii” astia..tot aia ii..oricum nu va mirati,o sa se ajunga si mai rau,asta ii doar un inceput..Domnu sa aibe mila

  160. Nu aud nici un strigat de bucurie catre Domnul,nici un chiuit de veselie .E doar o manifesteare fireasca a carnii pe muzica inspirata cu siguranta nu de la Duhul Sfant si versuri cu sustinere bibica unele, dar sa nu uitam si citatele de la ispitirea Domnului Isus.Muzica e inspiratie ,nu inventie si nu poate fi decat draceasca sau divina.Asta nu aduce roadele Duhului Sfant.

  161. Se observa ca la unii spiritele se blocheaza in puterea conservatorismului pe care Domnul Isus la intilnit si la farisei,carturari ..iudei si nu accepta o astfel de prezentare.dar sa nu uitam ca ei in sinceritatea lor nu au incalcat legea Divina care sa-i blocheze in mintuire dupa cum unii asa pretinsi conservatoristi o fac si te blocheaza sa intrii si in Biserica sa te asezi pe scaun sa te inchini!!Aceste persoane conservatoare azi blocheaza multi tineri de la inchinare si pocainta !!!Si in loc sa se bucure si sa laude cu cantari de lauda ,ajung in baruri si alte locuri .Nu mai sint cautati si la turma indreptati!!!Domnul Isus a fost criticat si;”În timp ce era la masă în casa lui, mulţi vameşi şi păcătoşi stăteau la masă împreună cu Isus şi discipolii lui, pentru că mulţi îl urmau. 16 Cărturarii fariseilor, văzând că mănâncă împreună cu păcătoşii şi vameşii, au spus discipolilor lui: „Mănâncă împreună cu vameşii şi păcătoşii?” 17 Când a auzit, Isus le-a spus: „Nu au nevoie de medic cei sănătoşi, ci bolnavii. Nu am venit să-i chem pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi”. Marcu cap.2
    Deci sa nu credem ca azi lucrurile sint schimbate si se privesc de unii din alte perspective!!!Domnul Isus sa ne cerceteze inima la fiecare si sa ne ajute prin puterea DUHULUI SFINT sa nu fim nici fariseica cei care s-au impotrivit domnului Isus si nici ca si Caiafa ;”12. Ceata ostasilor, capitanul lor si aprozii iudeilor au prins deci pe Isus si L-au legat.
    13. L-au dus intai la Ana; caci el era socrul lui Caiafa, care era mare preot in anul acela.
    14. Si Caiafa era cel ce daduse iudeilor sfatul acesta: „Este de folos sa moara un singur om pentru norod.” Deci sa intelegem bine mesajul evenimentelor de azi si sa stim cum se poate ajunge la inchinarea adevarata!!Si cu ce afectiune!!!

  162. wow cata intelepciune! da intr-adevar! pffff

    2 Samuel 6:
    14 David juca din răsputeri înaintea Domnului, şi era încins cu efodul de in subţire.

    15 Astfel au suit David şi toată casa lui Israel chivotul Domnului, în strigăte de bucurie şi în sunet de trîmbiţe.

    16 Pe cînd chivotul Domnului intra în cetatea lui David, Mical, fata lui Saul, se uita pe fereastră; şi, văzînd pe împăratul David sărind şi jucînd înaintea Domnului, l -a dispreţuit în inima ei.
    ………..
    (23 Şi Mical, fata lui Saul, n’a avut copii pînă în ziua morţii ei.)

    Ai grija ce spui 😀

  163. Amen !. Cand energia , expuberanta si elanul tineretii sunt canalzate spre onoarea lui Dumnezeu, ele devin si sunt transformate in actiui misonare de mare efect ,ce scapa si evadeaza in afara zidurilor miopiei si egoismului geriatric de „casta crestina” ! .Iar aceste „iesiri” deosebit de eficace strategic, captiveaza si atrag atenia multor tineri din lume, in cautare de frumos.Vor fi atrasi spre biserica ,unde isi vor gasi prieteni si prietene sinceri. Vor simti , descoperi si vor primi pe Hristos in viata lor .Si nu-si vor mai consuma timpul si energia in locuri pline de destrabalare si pacat, pline de cursele satanei, deloc vitale pentru sufletul si tineretea lor !. Ferice de cei vizionari , caci ei vor salva suflete de la moarte ,vor culege multi snopi ,spre onoarea si slava Mantuitorului nostru !!

  164. Si – lasind zimbetul deoparte – as zice ca, inainte de-a ne da cu parerea si-a afurisi sau lauda pe acesti frati inovatori (fratii Petreus?… darn, I keep smiling 🙂 ) va trebui sa asteptam si ne uitam mai atent la ce roade vor aduce acesti tineri atit de liberi prin har.

    In general, cam toti pocaitii mai in virsta sintem alergici la tot ce iese din tipicul programelor si “traditiilor” noastre.
    Si asta nu e neaparat un lucru bun.
    Daca inchinarea aratata in videoclipul respectiv ajuta la cresterea spirituala a tineretului nostru, daca duce la o apropiere de Dumnezeu si la un zel de a evangheliza pe cei din jur – bravo lor!
    Nu dupa stilul muzicii de inchinare trebuie sa ne judecam tineretul ci dupa felul lor de traire in fiecare zi.
    Daca Dumnezeu e glorificat prin vietile lor este lucrul cel mai important.

    P.S.
    As vrea sa cred ca dupa aceasta partasie si „incalzire” atit de dinamica urmeaza un studiu biblic de invatatura si de aprofundare a doctrinelor harului (un pic mai mult decit acea mult trimbitata libertate pe care-o avem in har…).

  165. Ce-i aia „copii credinciosi” si „copii necredinciosi”?
    De ce va huliti unii pe altii? Pe blogul lui sacsiv sunt huliti sectantii si altii, voi aveti ce aveti cu „copii necredinciosi”, unde vreti sa ajungeti, oameni buni! Iisus a lasat oamenilor o singura biserica, oamenii au facut-o farame, de ce nu luptati sa o reconstituiti, pornind de la ce ne uneste, nu de la ce ne desparte!
    Si mai lasati copii sa-si traiasca copilaria!

  166. Pui de dac, ori pui de drac.
    Niciodata nu a facut cineva un compromis cu o Cruce;
    nu mai avem frica de Dumnezeu, care e inceputul intelepciunii.
    Absolut scandalos sa-l bagi pe Domnul Domnilor in gaşca ta de muzica.

  167. Haideti sa traim dupa Cuvant si sa lasam la o parte traditia noastra ‘pocaiasca’.

    Isaia 26:19
    Să învie dar morţii Tăi! Să se scoale trupurile mele moarte! -Treziţi-vă şi săriţi de bucurie, ceice locuiţi în ţărînă! Căci roua Ta este o rouă dătătoare de viaţă, şi pămîntul va scoate iarăş afară pe cei morţi.„

    Ieremia 31:7
    Căci aşa vorbeşte Domnul: ,Strigaţi de bucurie asupra lui Iacov, chiuiţi de veselie în fruntea neamurilor! Înălţaţi-vă glasurile, cîntaţi laude, şi ziceţi: ,Doamne, izbăveşte pe poporul Tău, pe rămăşiţa lui Israel!„

    Psalmi 149:3
    Să laude Numele Lui cu jocuri, să -L laude cu toba şi cu arfa!

    Psalmi 150:4
    Lăudaţi -L cu timpane şi cu jocuri, lăudaţi -L, cîntînd cu instrumente cu coarde şi cu cavalul.

    Luca 6:23
    Bucuraţi-vă în ziua aceea, şi săltaţi de veselie; pentrucă răsplata voastră este mare în cer; căci tot aşa făceau părinţii lor cu proorocii.

    Psalmi 98:4
    Strigaţi către Domnul cu strigăte de bucurie, toţi locuitorii pămîntului! Chiuiţi, strigaţi, şi cîntaţi laude!

    Ieremia 31:7
    Căci aşa vorbeşte Domnul: ,Strigaţi de bucurie asupra lui Iacov, chiuiţi de veselie în fruntea neamurilor! Înălţaţi-vă glasurile, cîntaţi laude, şi ziceţi: ,Doamne, izbăveşte pe poporul Tău, pe rămăşiţa lui Israel!„

    Maleahi 4:2
    Dar pentru voi, cari vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii, şi tămăduirea va fi supt aripile Lui; veţi ieşi, şi veţi sări ca viţeii din grajd.

  168. Melodia ca melodia… dar „la noi” mesajul primeaza. Versurile lui Luther sint ca si o predica, sint pline de miez, de invatatura crestina, de doctrina..

  169. Nu cu mult timp in urma ma aflam in The Great Smoky Mountains de unde am trecut Appalachian Frontier in North Carolona, la indienii din Eastern Cherokee Indian Reservation. Mhttp://www.youtube.com/watch?v=8_qFbNskjCI M-am bucurat sa particip la un scurt program intr-o biserica penticostala cherokee ,in ritm de dans si de tobe. Inainte sarmanii bastinasi si cu drept deplin de autentici americani ,se inchinau Marelui Spirit dansand frenetic !. Dupa ce colonistii cat si misionarii crestini au ajuns aici (primii cu ganduri deloc crestine !) ,cei stapaniti de Dragostea de la Calvar, cu riscul vietii lor, L-au facut cunoscut si lor pe Isus din Nazaret , Mantuitorul Omenirii .Unii l-au primit in inima lor cu deosebita bucurie si convictie, au fost receptivi si au inteles si simtit usor aceea dragoste unica ,de Divin sacrificiu ,de altruism ,ca pe un dejavu .Le-a fost destul de usor sa se transpuna si sa inteleaga dragostea Tatalui pentru ei, suferinta si moartea Uicului Lui Fiu pe Crucea adusa ca simbol al caznei si mortii de catre cotropitorii romani. Iar azi , putini la numar, isi exprima bucuria mantuirii pastrand in continuare formele lor de interpretare folclorica traditionala !.Nu vad nimic care sa ma poticneasca in bucuria si sinceritatea lor de folclor etnic, de lauda a Mantuitorului ,izvorata dintr-un cuget curat !. Problrma criticilor si pacatul criticsmului „si asa ziselor poticniri ” sunt cauzate de lipsa de intelepciune si dragoste (in primul rand !) ,de lipsa de cultura si cel mai important, lipsa unui cuget curat !. Si indiferent de forma de exprimare in al lauda pe Hristos ,El vede fara paravane si perdea , direct ,atat inima cat si intentiile si cugetul omului !. Ca este jungla Africana, Insulele din South Pacific , Tara Oasului,Tara Motilor , deserturile Australiei , muzica triburilor risipite in adancurile junglei Amazonului , atat timp cat ea este izvorata si inaltata de pe sarmana si pacatoasa noastra planeta din inimi iubitoare de Adevar, cu bucurie si sinceritate de lauda spre El-Creatorul nostru , pentru toti cei ce cred ,este INALTATOR si ZIDITOR !. Cat despre criticii „crestini” , „lirismul” analitic ce-l fac, pentru mine suna fals !

  170. Pentru o discoteca pocaiasca e perfecta melodia asta, sunt sigur c-ajunge hit! 🙂 O fi fost plecat pastorul in concediu in perioada aia!

  171. Super tare !.Luther cand a facut reforma in Germania a luat melodii din carciuma si a pus versuri crestine

  172. Voi care veniti cu duhul v-ati pus intrbarea care duh v-a bucurat ,caci Duhul Domnului ca siguranta nu a fost acolo ci duhul lumii .Vai , pina unde s-a putut ajunge ,uriciunea pustiirii in locul preasfint.Oare ce fel de pastori are biserica aceea?

  173. Inainte de a citi postarea d-voastra am citit o stire despre faptul ca in ultimele luni, Biserica “Hillsong” din Londra a inclus în cadrul prezentărilor lor stilul de dans Gangnam Style, care este cunoscut sub numele de “Dansul calului“ un dans cat se poate de lumesc foarte popular pe internet in 2012, si nu ma intrebam pana unde vor mai intinde coarda cei din vest, dar eram linistit ca noi cei din est sunem mai „asezati” nu ne-a luat asa de tare valul precum pe cei de la „Hillsong”… insa, puiul de dac Sunny tine cu tot dinadinsul sa arate ca nici noi cei din est nu ne lasam mai prejos si coboram dusi de acelasi val insa o facem in maniera noastra pur romaneasca, fara a ne uita traditia si portul popular, cu fruntea sus si plini de mandrie…
    Mare grija la comentarii caci „dupa pui de morosan, sa nu dai cu bolovan, ca daca li nimerii…”
    Astept cu interes care va fi deznodamantul in urma comentariilor…

  174. Super piesa.
    Dinamică… sună maramureșenește… de unde e biserica. (Baia Mare)
    Biblică în ceea ce spune… și foarte relevantă pentru ei.
    Știu că necredincioși din Baia Mare vin la Domnul și sunt atinși de El în timpul închinării la biserica Filadelfia (de unde e trupa și Sunny)
    Mă bucur pentru suflul nou pe care și albumul ”Liber prin Har” îl aduce în muzica de laudă și închinare de la noi.
    Pocăiții români au fost până acum în general în domeniul ăsta o mașină de copiat piese americane și australiene.
    Tot albumul e compus de cei din trupa de închinare a bisericii și experiența mea e că la albumul acesta am simțit cea mai mare ungere a Duhului la un concert de laudă și închinare românesc.
    De asemenea, muzica de pe album e simplă, cu texte din psalmi, dinamică și afirmă cu entuziasm măreția lui Dumnezeu.
    În trupă sunt mulți copii de liceu care în pauza mare se roagă la liceul lor și se închină Domnului în fața copiilor necredincioși și cei necredincioși vor și ei pe Domnul în urma mărturiei acelor copii.
    Normal că unele biserici care nu acceptă noțiunea biblică de laudă și închinare vor demoniza tot ce e de genul ăsta, sau orice încercare de a experimenta și altceva decât ce e deja aprobat de tradiția betonată internă. Dar ce să faci, suntem diferiți în ograda Domnului și Domnul ne iubește pe toți și pe cei mai tradițonali și pe cei mai progresiști.

  175. Ceva se intampla cu…Tranca . Cand ‘casa’ ia fost golita, curatata de trecutul avut, trebuie completat acolo,spre umplere cu altceva nou si bun. Desigur Duhul Sfant . El este urmatorul dupa acceptarea Mantuitorului Iisus, ce este necesar in vietile celor chemati la mantuire . Prin Ardeal in deosebi, fiecare om are si avem pe langa nume : O porecla . In cazul de fata, Tranca ‘ se vine ‘ de la …trancalau . Nu ? Doamne ai mila ! PS. De la pui de Dac..usor se ajunge la pui de drac. Si asta depinde cum ‘evoluezi’….

  176. No, asta da bucurie, hora in Domnul si 14 minute de aerobic evanghelic! “Piesa” are versuri sublime, intesate de o teologie profunda, oi-io-ioi! Sint sigur ca va fi inclusa in noua Harfa a bisericilor noastre (la categoria „imnuri saltarete” 🙂 )

  177. De ce nu ati comentat dvs.?
    Piesa este corect teologica. Sunny este absolvent de teologie. Stie ce face!
    Ritmul este romanesc, traditional „morosanesc”.

    Autentic românesc!
    Superb!

  178. Lasind la o parte „colopul”, jocurile de lumini, topaiturile si jalnica hora…………muzica e execrabila chiar si pentru o sedinta de Cenaclul Flacara.
    Iar a numi aceasta galagie drept muzica”crestina”, de „lauda si inchinare” e o adevarata blasfemie.
    Nu mai e HAR, nu mai e flacara sfinta care cerceteaza INIMA si nu picioarele.
    Ai mila Doamne de Romania, ai mila de noi, oriunde am fi in lume. Ai mila de copiii nostri.
    Credinta NU asa am primit-o.
    Ce-ar zice fratii de la Rosia ori de la Pancota, ori de la Sebis, cei de acum 30-40 de ani , care intrau in Casa Domnului, in Adunare, cu frica si cu sfiala ???Ce-ar zice, Frate Petrica ???
    E timpul sa incetam cu COMPROMISUL in biserica doar ca sa avem bancile pline.
    „Casa Mea Casa de rugaciune se va chema, iar voi o faceti o pestera de tilhari”. Matei 21:13

  179. Nu opinii vreu sa aduc ci doar marturia ca am putut sa ma bucur in Duhul cu toata libertatea in Domnul, impreuna cu fratii si surorile mele de la Filadelfia. Domnul sa-si tina ungerea peste LIBER PRIN HAR ca sa traiasca si sa slujeasca intr-un mod demn de numele pe care si l-au ales…

Lasă un comentariu